”Kom som en stor överraskning”

Det blir Micael Nilsson och Tony Fridh som tar över Vimmerby IBK resten av säsongen.

Foto: Magnus Strömsten

Innebandy2019-02-08 11:05

Sent i tisdags kväll ringde det i Micael Nilssons mobiltelefon.

– Då fick jag förfrågan från styrelsen om att bli huvudtränare. Det kom verkligen som en stor överraskning. Jag var helt ovetandes om situationen.

Hur gick dina tankar i det läget?

– Jag tackade ja nästan direkt. Nu handlar det om att ro den här skutan i hamn resten av säsongen. Jag är laddad. Det ska bli skitkul.

Micael Nilsson behöver inte någon längre presentation. Han har en lång bakgrund i Vimmerby IBK – som både spelare och ledare. Även förra säsongen fick han hoppa in i seniortruppen när Lennart Lundgren flyttade till Göteborg.

– Men det blev inte riktigt bra, tycker jag. Då fick jag hoppa in som hjälptränare. Nu är det jag som har huvudrollen. Det passar mig bättre.

Hur ska du sätta din prägel på laget?

– Vi kommer inte grotta ner oss i en massa detaljer, utan nu handlar det om att killarna ska känna en glädje att spela innebandy. Jag vill få spelarna att vara positiva och pusha sig själva.

Tony Fridh kommer att vara assisterande tränare.

– Det känns klockrent. Vi har hand om klubbens F03/04-lag och har ett väldigt gott samarbete.

Med sex omgångar kvar ligger VIBK sexa i tabellen. Trots den dåliga formen på slutet är det ”bara” sex poäng upp till andraplatsen.

– Jag har inte satt upp någon målsättning, men visst, det vore roligt att bråka lite med topplagen. Det kan gå snabbt om vi kommer in i en positiv trend, säger Micael Nilsson.

I kvällens viktiga bortamatch mot Ingelstad saknas Adrian Brorsson (skadad) och Viktor Nilsson (bortrest).

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!