"JC" avbryter sin comeback i VIBK

Vimmerby IBK har drabbats av ett nytt avhopp från spelartruppen. Johan "JC" Carlsson väljer att avbryta sin comeback. "Jag känner inte att jag bidrar tillräckligt ute på planen och är inte riktigt där mentalt", säger han.

Johan Carlsson avbryter sin comeback i VIBK.

Johan Carlsson avbryter sin comeback i VIBK.

Foto: Magnus Strömsten

Innebandy2021-11-09 18:46

Kort inpå säsongsstart blev det klart att Johan "JC" Carlsson gjorde comeback i VIBK. 

– Jag blev kontaktad av VIBK i samband med att Victor Wall ådrog sig en skada och såg ut att bli borta i minst en månad. I det läget kändes det givet att ställa upp, och sedan sa vi att vi skulle ta en ny diskussion när Wall var tillbaka. Nu är han det och efter att ha spelat sex matcher så har jag kommit fram till att jag känner att jag inte har bidragit tillräckligt med mitt spel ute på planen under matcherna. Innebandyformen är inte där efter ett långt uppehåll och framförallt är jag inte där mentalt. Då är det bättre att jag kliver åt sidan och låter en yngre förmåga ta plats, säger "JC".

En annan faktor som bidragit starkt till beslutet är att han har bestämt sig för att satsa på fotbollen i VIF kommande säsong.

– Vi drar igång med försäsongen på måndag och jag känner att jag vill lägga fullt fokus på fotbollen och den en sista chans. Sedan var det olyckligt att Jonas Friberg kom med sitt besked i princip samtidigt så jag är fullt medveten om att tajmingen inte var den bästa. Särskilt när laget ligger illa till i serien också.

VIBK-tränaren Michael Elmér säger så här om det andra avhoppet på kort tid.

– "JC" kom in och skulle stötta upp när Wall var skadad, men visst hade jag hoppats att han skulle fortsätta säsongen ut. Har en spelare inte motivationen så går det inte att tvinga någon kvar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!