Revanschläge i rivalmötet – Kim minns senaste bataljen

Rivalmöte. Och läge för revansch. Det är mycket som står på spel när Rimforsa tar emot Solfjäderstaden hemma i en seriefinal på fredagen. "Det är ett riktigt prestigemöte", säger Kim Thörnkvist i RIF som senast lagen möttes var med och sköt hem seriesegern för Motalalaget.

Kim Thörnkvist gläds åt att ha Tobias Claesson och Marcus Karlsson tillbaka i laget. På fredagen spelar de seriefinal med Rimforsa hemma mot Solfjäderstaden.

Kim Thörnkvist gläds åt att ha Tobias Claesson och Marcus Karlsson tillbaka i laget. På fredagen spelar de seriefinal med Rimforsa hemma mot Solfjäderstaden.

Foto: Magnus Strömsten

Innebandy2023-12-14 17:30

Det är nästan fem år sedan lagen möttes i seriesammanhang. Den gången var det också en seriefinal. En helt avgörande sådan i sista omgången.

Kim Thörnkvist fanns med på planen då. Men spelade för Solfjäderstaden.

– Det var en riktig batalj som avgjordes inför ett fullsatt Åsundahallen. Rimforsa ledde med 5–1, men sedan kom vändningen. Det blev 9–5 till slut och om jag minns rätt så gjorde jag ett mål i öppen bur på slutet, säger Kim Thörnkvist som är inställd på att hjälpa RIF att få revansch på fredag.

undefined
Kim Thörnkvist gjorde två säsonger för Solfjäderstaden.

– Det finns en stor rivalitet mellan klubbarna som har byggts upp genom åren. Många av spelarna i dagens Rimforsa var dessutom med i den retliga förlusten senast och vill ha revansch nu. 

Den här säsongen har RIF spelat ihop 18 poäng efter nio omgångar och har fyra poäng upp till serieledande Solfjäderstaden.

– Serien är betydligt jämnare i år, men det är klart att vi behöver slå Solfjäderstaden för att de inte ska sticka iväg i toppen.

Förutsättningarna för att RIF ska lyckas med det är goda. Solfjäderstaden har seriens poängkungar Melker Isaksson och Anton Abrahamsson som båda gjort 23 poäng. Men Rimforsa har fått in Tobias Claesson och Marcus Karlsson i laget igen.

– De var glödheta i senaste matchen och tillför mycket, säger Kim som inte är helt säker på sin egen medverkan.

– Jag ska bli pappa i dagarna, men jag hoppas att hinna spela på fredag.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!