Kim Nilsson spelar från start mot VIBK

FBC Kalmarsund kommer att spela med Kim Nilsson från start i mötet med Vimmerby IBK i Svenska Cupen på fredag. "Både Kim och Kevin Haglund som är uttagna till landslaget nästa helg är med från start", säger lagets tränare Victor Gustafsson.

Kim Nilsson utsågs till världens bästa innebandyspelare ifjol. På fredag kommer han FBC Kalmarsund till Vimmerby för match i Svenska Cupen.

Kim Nilsson utsågs till världens bästa innebandyspelare ifjol. På fredag kommer han FBC Kalmarsund till Vimmerby för match i Svenska Cupen.

Foto: Bildbyrån

Innebandy2021-08-26 09:00

Det bjuds på en riktig godbit i idrottshallen på fredag. VIBK ställs då mot FBC Kalmarsund som etablerat sig i den absoluta Sverigeeliten. Klubbarna har historiskt sett varit rivaler under ett par år i början av 2000-talet då det spelades många klassiska matcher lagen emellan. Då tog även en viss Kim Nilsson sina första stapplande steg i karriären som ung talang. Sedan dess har han utvecklats och kan numera titulera sig som världens bäste innebandyspelare.

– Om ingen oförutsett händer kan jag redan nu bekräfta att Kim kommer att spela från start i Vimmerby på fredag. Även Kevin Haglund som också är landslagsspelare är tänkt att starta, säger Victor Gustafsson som är tränare för FBC Kalmarsund och är inställd på att lufta stora delar av truppen i helgens dubbelmöte.

– Vi har en del spelare med små skavanker som kommer få stå över helt. Andra får spela en match och en del båda. Vi har även en del yngre förmågor från de egna leden som kommer att få chansen att visa upp sig.

Svenska Cupen är en ny företeelse i innebandyn och något som Gustafsson gillar.

– Det är positivt att få in tävlingsmatcher på försäsongen. Vinnaren i vårt möte får två matcher mot vinnaren mellan Lagan och Växjö innan serien drar igång så det går vi för.

Victor Gustafsson var assisterande tränare för Kalmarsund förra säsongen och gör nu sin första som huvudansvarig. I ledarstaben återfinns även Vimmerbybördige Henrik Milton.

– Därför blir det extra kul att möta Vimmerby. Jag har även spelat mycket mot VIBK som både spelare och ledare för Ingelstad förr. Det var tuffa matcher inför stor publik mot dem minns jag, men jag vet att vi slog dem borta nån gång i alla fall. Det är bara lite synd att det blir med begränsat med publik på läktarna den här gången.

Kalmarsund har tre raka segrar i sina träningsmatchen så här långt. De har besegrat Växjö borta med 7–6, Nykvarn hemma med 7–4 och Mullsjö hemma med 5–2.

– Det har sett bra ut än så länge. Vi har en generationsväxling i laget och har tappat profiler som Simon Nilsson och Marcus Johansson.  Ambitionen är dock att vara med i toppen av SSL och kriga framöver och det finns ett mål att klubben ska ta SM-guld i framtiden. Det gäller dock att jobba långsiktigt med tålamod, säger Victor Gustafsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!