Karlsson femmålsskytt när RIF vann

Rimforsa IF tog andra raka segern i innebandytvåan genom att besegra Finspång med 9-4 i hemmapremiären. Marcus Karlsson noterades för fem av målen.

Marcus Karlsson svarade för fem mål och ett assist när Rimforsa vann med 9-4 mot Finspång.

Marcus Karlsson svarade för fem mål och ett assist när Rimforsa vann med 9-4 mot Finspång.

Foto: Magnus Strömsten

Innebandy2019-10-12 17:41

Rimforsa kom med en 9-0-vinst i ryggen till hemmapremiären som dessutom var första seriematchen i nya Hackelhallen. Hemmapubliken fick se ett något darrigt Rimforsa i första perioden som ändå gick till periodvila i ledning 3-2.

– Vi gick i fällan lite i första där Finspång pressade högt och vi tappade boll och bjöd dem på fina lägen, säger Sebastian Claesson i RIF:s ledarstab.

I andra perioden fick Rimforsa bättre ordning på sitt spel och kunde ganska behändigt utöka sin ledning undan för undan. 6-2 var den uppe i inför slutakten där gästerna reducerade till 6-3 tidigt, men närmare än så kom de aldrig. Rimforsa gjorde ytterligare tre mål innan Finspång fastställde slutresultatet till 9-4.

– Finspång är fysiskt starka och ganska jobbiga att möta, men vi gör det väldigt stabilt på slutet och vinner säkert. Segern var en laginsats, sa Sebastian Claesson som också gladdes åt att 143 åskådare var på plats och skapade bra tryck i hallen.

Lagkaptenen Tobias Claesson var också nöjd med lagets insats.

– Vi gör det bra, men känner att det finns ändå mer att ge. Det kan behövas nästa lördag då vi ställs mot seriefavoriten KFUM Norrköping borta, sa han.

Poängen RIF: Marcus Karlsson 5+1, Tobias Claesson 1+1, Oscar Hellenberg 1+1, Christoffer Hallberg 1+0, Simon Sverre 1+0, Jonas Karlsson 0+1, Filip Cammerudh 0+1, Jonathan Carling 0+1, Charlie Ström 0+1.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!