Kan tvingas till kval – på söndag

På lördag kan Vimmerby IBK:s damlag bli klart för division ett – om resultaten i Allsvenskan går deras väg. Annars tvingas VIBK till en kvalmatch klockan 21:00 på söndag. Skulle det bli förlust i kvalet finns ytterligare en livlina i mitten av april.

Division ett nästa? Ja, mycket talar för det. VIBK har tre chanser att avancera i seriesystemet. Det kan bli klart redan ikväll.

Division ett nästa? Ja, mycket talar för det. VIBK har tre chanser att avancera i seriesystemet. Det kan bli klart redan ikväll.

Foto: Roelof Stroetinga

Innebandy2019-03-15 18:00

Låter det rörigt?

Det är det.

– Det har varit många olika bud under säsongen. Men nu vet vi förhoppningsvis vad som gäller, säger tränaren Jonas Friberg.

Enkelt sammanfattat har Vimmerby IBK, som slutade tvåa i serien, tre chanser att nå division ett.

Se här:

* Om Hovslätt hänger kvar i Allsvenskan är saken klar. De har allt i egna händer inför lördagens sista omgång. Hovslätt möter dock seriegiganten Kalmarsund och riskerar att bli passerade av Röke.

* Om VIBK inte får någon hjälp av Hovslätt väntar kvalspel. Det blir i så fall en trelagsgrupp med Vimmerby, SSG och Karlskrona. Ettan och tvåan går upp. Den första matchen mellan VIBK och SSG är planerad till 21:00 på söndag kväll.

– Det är en speciell situation. Vi får vänta till klockan 18:30 på lördag innan vi vet om det blir någon match på söndag, säger Jonas Friberg.

Om det blir match...varför 21:00?

– Idrottshallen är fullbokad hela dagen. Och vi måste spela kvalmatchen på söndag, så det är bara att gilla läget. Den andra kvalmatchen borta mot Karlskrona är planerad till nästa söndag.

* Skulle VIBK sluta sist i kvalgruppen finns det ytterligare en chans. Om något lag från Småland lyckas kvala upp i Allsvenskan i mitten av april blir det en ledig plats i division ett som i så fall tillfaller Vimmerby.

Helt klart är att VIBK har oddsen på sin sida.

– Vi är redo att kvala, men förhoppningsvis löser det sig redan på lördag. Vi hoppas att Hovslätt hjälper oss, säger Jonas Friberg.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!