VIBK tog tredje raka segern mot Slätafly

VIBK besegrade under fredagskvällen Slätafy hemma med 9–5. Ett steg i rätt riktning efter några mindre bra spelmässiga prestationer. "Vi är totalt dominanta", säger Alexander Pettersson, tränare i VIBK.

Jonatan Green gjorde fyra mål i segern mot Slätafly.

Innebandy2024-02-09 22:02

Men Slätafly gjorde inte den här kampen till någon enkel historia för VIBK rent målmässigt. Mattias Zeilon gav VIBK ledningen dryga kvarten in i matchen, men när periodpausen var kommen hade Slätafly hunnit vända till 2–1.

Den andra perioden blev Jonatan Greens. Den rutinerade poängmakaren slog till med ett hattrick i en något svängig period. Till sist kunde dock VIBK komma ur den med en 4–3-ledning.

I powerplay kvitterade sen bortalaget 48:55 in i matchen, efter att Ricky Gustavsson ådragit sig en utvisning. Sen skulle en något oväntad matchvinnare kliva fram. Hugo Samuelsson fick i tredje perioden förtorende tillsammans med förstakedjan och gjorde 5–4-målet.

Han gjorde även lite senare 7–5-målet i en match som slutade 9–5 till VIBK. Såhär sammanfattade VIBK-tränaren Alexander Pettersson matchen:

– Första perioden är vad den är. Det är svårt att spela mot ett lag som backar hem och inte vill ha boll. Men till den andra perioden rättar vi till det och ger oss själva möjlighet att ta bra beslut. Både i den andra och tredje är det lugnt även om det är jämnt målmässigt, vi är totalt dominanta. Känslan från bänken är att vi är "i zonen" i den här matchen.

Pettersson valde även att framhäva attityden från spelarna.

– Vi har flera spelare som blir bortplockade, men som sen visar upp rätt reaktion när de får spela igen. Hugo (Samuelsson) kanske jag tänker på främst. Det är precis det jag vill se från spelare som blir bortplockade. Inte bara sura och tycka synd om sig själv.

Poäng, VIBK: Jonatan Green 4+1, Hugo Samuelsson 2+0, Mattias Zeilon 1+1, Karl Hjelmland 1+1, John Pettersson 1+1, Elliot Kronstrand 0+2, Ricky Gustavsson 0+1, Hampus Carlsson 0+1.

BETYG

3 stjärnor: Jonatan Green

Jo, det känns som vi har varit med om det förut. Rightaren trivdes som vanligt bra på sin vänsterkant, fyra mål och ett assist var dagsverket från Green denna gång. En dag på jobbet för "stjärnan".

2 stjärnor: Adam Olofsson

Olofsson var lugnet själv under hela matchen. Var i princip felfri och gjorde en av säsongens bästa matcher.

1 stjärna: Hugo Samuelsson

Var det VIBK:s Ole Gunnar Solskjaer vi fick se? Blev tillsammans med tredjefemman satt åt sidan under matchen, men fick sen chansen i förstakedjan i tredjeperioden. Då satte han dit en styrning och en retur, och det var två viktiga mål. "Super-sub".