Tunga raset sista tio kostade viktiga poäng

Ledning 7–2 med tio minuter kvar att spela. Då kom raset som kostade Vimmerby IBK två poäng hemma mot Ingelstad. Till råga på allt fick VIBK ett mål bortdömt i förlängningen i matchen som slutade 8–8. "Det är väldigt tungt", sa VIBK-tränaren Alexander Pettersson.

Deppiga miner i VIBK-lägret efter att laget tappat en 7-2-ledning sista tio minuterna och fått nöja sig med en poäng mot Ingelstad.

Innebandy2023-01-13 22:03

Vimmerby IBK har gjort sig känt för att kunna hämta upp hopplösa underlägen i slutet av matcher. Mot Ingelstad hemma på fredagen fick de istället smaka på sin egen medicin.

undefined
John Pettersson inledde målskyttet för VIBK mot Ingelstad.

När Adrian Brorsson gjorde 7–2 med tio minuter kvar hade VIBK tre poäng och behövde bara stänga till. Då svarade gästerna med att göra tre mål på en dryg minut. VIBK tog timeout och fick tillfälligt stopp på blödningen. Tre minuter från slutet rasslade det i nätet igen. Två gånger inom loppet av sju sekunder dessutom och det var kvitterat till 7–7.

Hoppet om tre poäng tändes när Emil Johansson gjorde 8–7, men minuten från slutet kom 8–8 som innebar förlängning.

Där fick VIBK chansen att avgöra i power play. Ingelstad klarade det, men kort efter de blivit fulltaliga kom 9–8 till VIBK. Målet dömdes dock bort.

– Domaren hävdar att vi hade en spelare i målgården, men det känns som ett tufft beslut, sa VIBK-tränaren Alexander Pettersson.

8–8 innebar två kostsamma tappade poäng för VIBK.

Hur vill du summera matchen?

– Egentligen är jag nöjd med insatsen spelmässigt, men resultatet är ju väldigt tungt. Vi är klart bättre sista tio i första, hela andra och första tio av sista perioden. Sedan slutar vi spela och får enkla mål emot oss. Det duger inte.

Målen VIBK: John Pettersson 3, Elias Travtjenko 2, Adrian Brorsson och Emil Johansson.