Jonatan Green: "Helt perfekt start"

Jonatan Green har precis som hela laget öppnat säsongen på bästa sätt. Han har gjort en massa poäng och laget har vunnit alla tre inledande matcher. Nu, på fredagen, blir det en tidig seriefinal mot CL98IC.

Jonatan Green har stått för sju mål i de tre första mactherna den här säsongen.

Jonatan Green har stått för sju mål i de tre första mactherna den här säsongen.

Foto: Magnus Strömsten

Innebandy2019-10-24 19:30

 – Det var ju lite av en seriefinal förra matchen mot Ingelstad också kan man väl säga. På förhand är det väl vi och ett par lag till som ska kriga om det där uppe. Ingelstad och CL som vi möter nu är ju topptippade, menar Green.

Men det är Vimmerby IBK som leder serien. De har slagit Gränna (11-6), Nybro (5-1) och Ingelstad (11-2). De kan inte vara annat än nöjda med säsongsstarten. 

 – Det är en helt perfekt start. Självklart finns det bitar att slipa på och det gör vi varje vecka också. Men det har gått vår väg hela tiden. 

Framför allt är forwarden nöjd med defensiven. 

 – Att bara släppa in nio mål på tre matcher är inte likt oss. Det får vi tacka målvakterna Ludde (Strömsten) och Bobby (Patrik Karlsson) för. De har varit bra hela tiden, både under försäsongen och nu. Ingen av dem har haft några dalar över huvud taget egentligen. Jag förstår Micke (Elmér, tränaren) att det är sjukt svårt att välja vem som ska stå, för jag kan inte säga vem som är bäst av dem. 

Är du nöjd med försvarsspelet även i övrigt?

 – Verkligen. Vi håller ihop försvaret mycket bättre än tidigare och är mycket tryggare. Tidigare har vi ofta varit som sämst när vi leder med en eller två bollar. Jag vet inte om vi blivit för bekväma eller för rädda, men det har inte funkat. Nu är det mycket mer tryggt. Vi har mer boll också och spelar inte med stress, säger Jonatan Green, och tillägger:

 – Försvarsspelet är nyckeln till framgång. Lägena kommer alltid. Nu är det bara att jobba vidare på det här så kan det bära riktigt långt. 

Jonatan har gjort sju mål och fem assist på de första tre matcherna. 

  – Det går väl inte att klaga på. Jag får vara nöjd med det, men det finns samtidigt mer att önska. Vissa stunder har jag känt mig lite anonym. 

Men han konstaterar samtidigt att snittet (fyra poäng per match) är bättre än han gjort tidigare. 

 – Förra säsongen hamnade jag på 72 poäng tror jag. Det var mitt bästa då. Fyra poäng per match är ju jättebra, men det blir nog svårt att hålla även i fortsättningen. 

På fredagen väntar alltså bortamatch mot Kalmarlaget CL98IC för Green och hans VIBK. 

 – Det blir extremt tufft. Vi förlorade både hemma och borta mot de förra säsongen. Vad jag har förstått har de fått in många duktiga nyförvärv så truppen är ännu bättre i år. Vi är också bättre i år, men det kommer bli en utmaning. En rolig och tuff match. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!