"JC" på väg mot tränarsuccé: "Stänger inga dörrar"

Succé? Nja, det återstår att se. Johan "JC" Carlssons första säsong i tränarstaben i Vetlanda Innebandy kan bli något riktigt bra. "Vinner vi våra tre sista matcher blir det kval till Allsvenskan", säger han.

Johan Carlsson har lämnat fotbollsplanen och fokuserar på rollen som assisterande tränare i Vetlanda IBF.

Johan Carlsson har lämnat fotbollsplanen och fokuserar på rollen som assisterande tränare i Vetlanda IBF.

Foto: Magnus Strömsten

Innebandy2023-02-20 17:00

I lördags var för en gångs skull inte Johan "JC" Carlsson en del av Vimmerby IF:s lag i den första träningsmatchen för säsongen. Istället för en tripp till Nässjö åkte han söderut till Skåne och Munka/Ljungby. I rollen som assisterande tränare i Vetlanda IBF. 

– Det var en tuff uppgift på förhand som vi verkligen behövde vinna för att haka på i toppstriden. Vi gjorde inte någon höjdarmatch spelmässigt, men krigade på och fick in psykologiskt viktiga mål i rätt lägen.

Vetlanda vann till slut med 6–3. VIBK-profilen Jonatan Green bidrog med ett mål.

– Han tråcklade in 2–1 köksvägen på något vis. Det var kul för honom att få göra mål. Han har haft det lite tufft under delar av säsongen. Det är en ny roll för honom att inte vara den klara stjärnan i laget. 

Vetlanda är femma i division 1 södra på 38 poäng. Ovanför kvalstrecket jagar de Hovshaga på 43, Åstorp/Kvidinge på 40 och Olofström på 39 poäng.

– Vi har både Hovshaga och Åstorp/Kvidinge kvar att möta och har allt i egna händer. Det hade varit roligt om vi kunde nå allsvenskt kval. 

Är det aktuellt med en fortsättning för dig nästa säsong?

– Jag är nöjd med samarbetet som jag och huvudtränaren Jakob Sköld har haft. Vi tänker innebandy på samma sätt. Känslan är att klubben är intresserade av att bygga vidare med oss. Samtidigt är det slitsamt i längden att pendla till Vetlanda. Jag stänger inga dörrar nu i alla fall.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!