JC jagar sitt eget poängrekord

Vimmerby IBK spelar hemma mot Nybro IBK ikväll. Laget är lite i ingenmansland i tabellen - men rutinerade Johan Carlsson har sitt eget mål.

Johan Carlsson går mot en poängstark säsong i VIBK.

Johan Carlsson går mot en poängstark säsong i VIBK.

Foto: Magnus Strömsten

Innebandy2019-03-01 06:45

– Jag går mot min poängstarkaste säsong, och har sagt att jag ska ifatt Adrian Brorsson i den interna poängligan. Han har 25 poäng, och jag har 20. När vi inte har så mycket att spela om i tabellen, så måste man ändå sätta upp vissa mål, säger backen Johan "JC" Carlsson.

VIBK ligger sjua och Nybro ligger placeringen och poängen före i tabellen. VIBK kommer dessutom från tre raka förluster, och villa hoppa upp på segerspåret igen.

– Det vore skönt att vinna igen. Man kanske inte kan säga att vi förtjänar det, men vi har ändå gjort ganska bra matcher och haft ganska mycket oflyt. Men vi måste väl steppa upp lite också, säger Johan Carlsson inför kvällens match.

VIBK kan få komma att gå runt på lite folk, då man under de tre sista omgångarna i serien inte får dubbla mellan första- och andralaget.

– Det blir ett litet pussel, men det kommer vi att lösa, säger "JC".

Att möta Nybro brukar innebära prestige på planen.

– Det blir nog som vanligt, ganska tufft och lite smågrinigt. De har vissa i sitt lag som spelar så, och vi har några som spelar så. Det brukar vara ganska roliga matcher, säger Johan Carlsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om