Mirelle är nya försvarsklippan att luta sig emot

Alla lag behöver pådrivare och erfarna spelare med stark drivkraft. Vimmerby IBK har Mirelle von Schantz. "Jag försöker styra så mycket jag kan", säger försvarsklippan inför viktiga mötet hemma mot Sävsjö.

Klippan. Mirelle von Schantz betyder mycket för det unga VIBK-laget.

Klippan. Mirelle von Schantz betyder mycket för det unga VIBK-laget.

Foto: Torbjörn Allvin

Innebandy2021-10-29 17:00

Hon säger det utan omsvep. Tanken fanns att lägga av med innebandyn. Så blev det inte. Ett faktum som Vimmerby IBK lär vara glada för. 

– Jag och min familj flyttade till Hultsfred i somras. Innebandy tänkte jag väl inte så mycket på då, men så hörde VIBK av sig. Jag funderade ett tag, sen kände jag att det skulle bli kul. 

Sporten träffar henne en stund innan hon ska hasta iväg på padelmatch. En sport hon också brinner för, och också är duktig på. 

Men det här handlar om innebandy. Innebandy med nya klubben Vimmerby IBK. Med ett förflutet i bland annat Höjdarna (Högsby), HM IS och Nässjö/Husar, så är det nu VIBK som får ta del av hennes kunskaper på planen. Och de kommer väl till pass, inte minst i ett så pass ungt och relativt oerfaret lag som Vimmerby IBK.

Så här säger hon om sitt beslut att fortsätta lira och göra det på division ett-nivå:

– Jag ångrar mig verkligen inte. Det var rätt beslut. Jag tycker det har gått bra för laget och jag är också nöjd för egen del. Vi har spelat bra i flera matcher och det är skoj när motståndare tycker att vi spelar en rolig innebandy. 

Med sin rutin och sitt sätt att vara så har det blivit naturligt att hon tar på sig en ledande roll i Vimmerby IBK. 

– Jag är äldst i laget och jag tycker det är kul att hjälpa de yngre tjejerna. Och det är väl lite så som jag är som person också. Jag gör det i jobbet (behandlingspedagog) och har alltid jobbat med människor.

VIBK har en seger och tre förluster så här långt. Senast mot topplaget Vetlanda var laget länge med i matchen, men fick ge sig till slut. 

– Många av topplagen är bra, men vi bör ha möjligheter att bli ett mittenlag. Jag tycker inte att vi borde bli inblandat i bottenstriden. 

En del i att undvika det är att besegra lördagens motståndare, Sävsjö. En klubb som tidigare spelat i Allsvenskan, men som tappat en hel del spelare och i detta nu är ett mittenlag i ettan. 

Vad blir viktigt mot Sävsjö?

– Bland det viktigaste är ett hitta en balans mellan offensiv och defensiv. Att vi jobbar hem direkt när vi tappat boll. Annars är vi sårbara. 

För förvarsklippan Mirelle, som fått mycket beröm hittills, gäller det att fortsätta med det hon är bäst på – att spela tufft, konsekvent och med mycket passion. 

VIBK och Mirelle von Schantz (nummer 9) firar ett mål.
VIBK och Mirelle von Schantz (nummer 9) firar ett mål.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!