HM IS vann - och toppar tabellen

Segern mot Svala på hemmaplan innebär att HM IS nu är serieledare i division 4 Småland nordöstra herr i innebandy, en poäng före Craftstaden IBK Oskarshamn B.

Hjältevad Mariannelunds IS vann mot IBK Svala

Innebandy2023-11-29 21:35

Craftstaden IBK Oskarshamn B har dock en match mindre spelad. HM IS vann med 9-6 (2-2, 5-3, 2-1). Svala ligger på nionde plats i tabellen.

- En härlig seger, efter en relativt jämn och väl spelad match, tyckte HM IS:s tränare Robert Karlsson, efter matchen.

Svala tog ledningen efter 10.41, genom Christoffer Knutsson på pass av Fredrik Erlandsson.

HM IS kvitterade till 1-1 efter 10.54, när Melvin Sallander slog till framspelad av Alexander Larsson.

Laget tog också ledningen efter 13.30, genom Emil Sjökvist framspelad av Jimmy Risberg.

Svala kvitterade till 2-2 efter 13.44, när Axel Elofsson fick träff på pass av Christian Isomettä.

HM IS var starkast i andra perioden. Laget vann perioden med 5-3 och ställningen efter två perioder var 7-5.

Även i tredje perioden var det HM IS som var starkast. Laget vann perioden med 2-1 och matchen med 9-6.

HM IS:s Gabriel Rickardsson stod för ett mål och två assists.

På fredag 8 december 19.30 spelar HM IS hemma mot Ariel B, och Svala hemma mot Westervik B.