Hjälten: "Det är helt sjukt"

Nio poäng – på 20 minuters spel. Jonatan Green lär inte glömma söndagens hemmamatch mot SSG i första taget. "Det är helt sjukt", säger VIBK-forwarden.

Foto: Magnus Strömsten

Innebandy2018-10-28 18:54

Inför den tredje perioden var Vimmerby i underläge med 3–2 mot nykomlingen SSG. Så långt hade Jonatan Green varit ganska anonym. I alla fall med hans mått mätt.

Sedan lyckades han – med precis allt.

Eller vad sägs om sex mål och tre assist. Green låg bakom samtliga mål i slutperioden när Vimmerby till slut vann med 11–7.

Efter slutsgignalen var det förstås många som ville gratulera VIBK-stjärnan. Han stod där i mittcirkeln med ett stort leende.

– I A-laget har jag aldrig gjort så här många poäng tidigare. Det känns fantastiskt.

– I B-laget gjorde jag 17 poäng i en match för några säsonger sedan. Så dit är det fortfarande en bit kvar, haha.

Vad tycker du om din egen insats?

– I den första perioden fick vår kedja ta ett stort defensivt ansvar. Vi kom inte till så mycket framåt. Sedan öppnade det upp sig, i takt med att de blev trötta. I den tredje perioden hamnade jag i ett "flow". Nästan alla avslut gick in. I slutet sprang jag mest runt och skrattade. Jag mådde bra, helt enkelt.

Noterbart är att Jonatan Green knäckte sin klubba i den andra perioden.

– Så klubban jag spelade med i tredje har jag aldrig använt tidigare. Den är helt ny.

Trots att Green gjorde sex mål var det en framspelning som han lyfte fram efter matchen.

– Min assist till Victor Walls 6–4-mål är jag mest nöjd med. Jag trampade runt kassen och hittade Wall på bortre. Efter det målet kändes som det vår match.

VIBK-tränaren Peter Kronstrand:

– Det var en underbar insats av "Jonte". Han gick i bräschen. Och då tänker jag inte bara på poängen, utan helheten. Hans inställning var fantastiskt bra.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!