Känner ingen press inför seriefinalen: "Ren bonus"

En ren bonus. Så ser Rimforsas radarpar Tobias Claesson och Marcus Karlsson på lagets chans att spela seriefinal mot Finspång på söndag och gå upp i division ett. "Finspång har haft som mål att ta hem serien så pressen ligger på dem, säger duon.

Tobias Claesson och Marcus Karlsson ser fram emot Rimforsas seriefinal mot Finspång.

Tobias Claesson och Marcus Karlsson ser fram emot Rimforsas seriefinal mot Finspång.

Foto: Magnus Strömsten

Innebandy2022-03-19 12:00

Rimforsa gick in i säsongen med en stark trupp för att vara division två. Inom laget har det däremot inte funnits någon uttalad målsättning om att vinna serien.

– Det känns som en ren bonus att vi har fått möjligheten att spela en avgörande seriefinal mot Finspång. Särskilt med tanke på att vi har varit lite sämre i matcherna efter jul och inte haft tillgång till lika många spelare. Jämför man med Finspång har de kört stenhårt sedan försäsongen med fullt fokus på att ta hem serien. Därför ligger pressen på dem inför matchen på söndag, säger Tobias Claesson.

Rimforsa toppar serien inför sista omgången på 45 poäng. En poäng före Finspång som däremot har bättre målskillnad. Finspång behöver därmed vinna efter full tid eller efter förlängning för att ta sig förbi.

– Det är häftigt att få vi får chansen att spela en så stor match, säger Marcus Karlsson som däremot är lite osäker på sin egen medverkan.

– Jag åkte på en sträckning i baksida lår och har inte kunnat träna eller spela sedan dess. Jag åker med på söndag och ser hur det känns. Så länge jag kan springa kommer jag bita ihop och försöka köra.

Den poängstarke forwarden behövs på planen för Rimforsa. Han har spelat två SM-finaler med Linköping tidigare i karriären, men känner inte samma sug efter innebandyn längre.

– Det är inte omöjligt att det blir min sista match i Rimforsa på söndag. Jag prioriterar fisket före. Innebandyn spelar jag mest för att det är ett så skönt gäng i RIF.

Den inställningen, att inte ta det på så stort allvar, ser de båda som en framgångsfaktor för laget.

– Jämför man med säsongen 2018/2019 så satsade vi hårt för att vinna serien och fick till en avgörande match hemma mot Solfjäderstaden. Vi ledde med 5–1 i början av andra perioden, men rasade ihop helt sen och föll med 9–5. Därför tror jag att det är en fördel att vi spelar borta den här gången.

Den gången återfanns Kim Karlsson i Solfjäderstaden. Han spelar numera i Rimforsa i samma formation som Claesson och Karlsson.

– Vi får hoppas han för tur med sig. Vi har hittat ett väldigt bra samspel i alla fall. Spelar hela laget på topp finns chansen, säger Claesson.

Matchen sänds på www.vimmerbytidning.se med start klockan 14.30 på söndag.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!