18-åriga hemvändaren står för rutinen i Vimmerby

Vimmerby IBK:s damer får börja om på nytt efter att ha ramlar ur ettan förra säsongen. I truppen finns bara spelare födda på 00-talet. "Det är en märklig känsla att vara en av veteranerna som 18-åring", säger hemvändande nyförvärvet Tess Fridh.

Ida Nyman, Amelia Rosenlund, Svea Backstad och Wilma Nilsson är några av spelarna i VIBK-tränaren Micael Nilssons nya lagbygge.

Ida Nyman, Amelia Rosenlund, Svea Backstad och Wilma Nilsson är några av spelarna i VIBK-tränaren Micael Nilssons nya lagbygge.

Foto: Magnus Strömsten

Innebandy2022-10-08 08:00

En del är ändå sig likt i VIBK inför säsongstarten som sker på lördagen hemma mot Sandbäckshult. Tränarduon Micael Nilsson och Tony Fridh fortsätter och har fått förstärkning av Sofie Djurstedt som lagledare. I spelartruppen har det hänt desto mer. Laget har tappat spelare som Lisa Hultgren, Mirelle von Schantz, Emma Sjökvist, Emma Kulas, Edith Edvardsson och Ammelie Lennström.

– När försäsongen började hade vi inte mer än knappt tio spelare att tillgå. Sedan har det fyllt på bra och nu är vi tre hela femmor och två målvakter. Det är väldigt roligt att det har löst sig så pass bra, säger Micael Nilsson.

undefined
Micael Nilsson, Vimmerby IBK

Lagbygget inför säsongen är rekordungt. 22-åriga Amanda Anemyr är äldst av alla och merparten av spelarna är under 20 år.

– Vi har tagit upp flera spelare från vårt äldsta flicklag och även fyllt på med ett par spelare som kan betecknas som nybörjare. Vi har ändå en stomme med god erfarenhet trots sin ringa ålder.

När Sporten besökte lagets träning tidigare i veckan var det blott det andra passet som hela truppen var samlad. En handfull fotbollsspelare hade just börjat träna.

– Träningarna blir lite av en utmaning då många spelare behöver lära sig från grunden, men det kan vara bra med lite repetition för de mer rutinerade också. Det roliga är att man ser att de gör framsteg för varje träning.

undefined
Sofia Söderlund, Vimmerby IBK

En av de nya spelarna i laget inför säsongen är Tess Fridh. Hon är tillbaka i Vimmerby efter två år på innebandygymnasium i Jönköping och spel på högre nivå.

– Jag trivs väldigt bra med att ha kommit hem igen. Vi har en skön mix av spelare i laget och det är kul att se vilka framsteg vi gör, säger Fridh som kommer att spela forward i premiären, men även kan bli aktuell som center.

undefined
Tess Fridh har vänt hem till Vimmerby och blir en viktig kugge i den unga truppen.

Vad har ni för målsättning den här säsongen?

– Vi har inte diskuterat det så mycket. Jag tycker det är viktigast att vi fokuserar på att göra bra träningar. Sedan får de första matcherna bli ett test på var vi står.

undefined
Ida Nyman, Vimmerby IBK

VIBK-truppen i sin helhet: Wilma Djurstedt, Ida Nyman, Wilma Nilsson, Allis Nilsson, Freya Sjöberg, Alva Gustafsson, Nelly Passmark, Stella Milton, Martyna Przezlo, Svea Backstad, Amelia Rosenlund, Olivia Alexandersson, Emmy Karlsson, Sofia Söderlund, Amanda Anemyr, Tindra Pettersson, Minea Snickars och Tess Fridh.

undefined
Svea Backstad, Vimmerby IBK
Amelia Rosenlund, Vimmerby IBK
Amelia Rosenlund, Vimmerby IBK
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!