Premiärdags för de lokala lagen i fyran – derby direkt

På fredagen är det dags för premiär i innebandyfyran och det bjuds på en riktig smällkaramell direkt. Derby och prestigekamp mellan IBK Svala och Virserums SGF. "Det är lite nervigt", säger Svalatränaren Ludvig Bjerkert.

VSGF och IBK Svala möts direkt när det dags för premiär på fredag i division 4.

VSGF och IBK Svala möts direkt när det dags för premiär på fredag i division 4.

Foto: Torbjörn Allvin

Innebandy2023-10-05 18:30

Det kommer inte att bli någon lugn start för de nya huvudtränarna Ludvig Bjerkert i IBK Svala och Pierre Ringström i VSGF. Båda kommer att få göra sina debuter i ett hett derby.

– Jag känner mig redo helt klart. Med mina två assisterande och den trupp vi har så ser jag positivt på säsongen och jag är väldigt laddad. Jag tycker det är bra att vi har en sådan viktig match så det blir lite extra tändvätska direkt, säger Ludvig Bjerkert.

Hur har stämningen varit på träningarna inför premiären?

– Det är lite nervigt och det ska det vara inför ett derby. Men grabbarna är fokuserade på matchen som vi har framför oss. Jag tycker alla har visat god form och allt tyder på att de är redo.

Pierre Ringström har samma känsla kring sin trupp.

– Jag tycker att stämningen varit bra på träningarna och det är fullt fokus. Vi kommer mer och mer in i vårt spelsätt och det känns positivt. Jag tycker att alla spelare ser spännande ut. 

För 34-åringen spelade flera faktorer in varför han valde att ta över huvudansvaret i Virserums SGF. 

– Vi hade ett jättebra samtal innan jag nappade på deras kontraktsförslag. Jag har följt det här laget och det har varit mycket snack om att de inte varit så bra. Men jag ser något helt annat och jag tror verkligen på den här gruppen. Jag tror vi har något för framtiden och vi har hela bygden med oss på den här resan. 

Hur är premiärnerverna inför fredagens derby mot Svala på hemmaplan?

– Det finns lite nerver och det ska bli jätteroligt.

Hur långt kan Virserum gå den här säsongen?

– Det kommer bli en spännande serie och vi har inte satt något mål än vart vi vill hamna i tabellen. Men jag tror att vi kommer att vara med och fajtas om många poäng. 

undefined
Emil Sjökvist HM IS får vänta en vecka till innan de spelar sin premiär.

Det tredje lokala laget i samma serie är Hjältevads Mariannelunds IS. De får vänta en vecka till innan de får snöra på sig skorna för att spela sin premiär. 13 oktober tar de emot Westerviks IBK B på hemmaplan. 

– Kul att det äntligen snart drar igång. Vi har haft runt 20 man på träningarna så det har varit roligt, säger HM-IS huvudtränare Robert Karlsson. 

Vilka har stuckit ut mest på träningspassen?

– Marcus Edgren, Gustav Stejdahl och Emil Sjökvist. De har sett lite extra heta ut.

Är det någon nackdel att ni börjar en vecka senare?

– Nej, det är de inte. Vi kommer att vara förberedda. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!