Nu är det klart – VIBK-tränarna kör vidare

Här är beskedet från VIBK-tränarna Micael Nilsson och Tony Fridh: "Vi kommer att fortsätta". Kommande säsong får duon och spelarna i damlaget börja om i division två.

Micael Nilsson och Tony Fridh kör vidare som tränare i Vimmerbys damlag i innebandy, i minst en säsong till.

Micael Nilsson och Tony Fridh kör vidare som tränare i Vimmerbys damlag i innebandy, i minst en säsong till.

Foto: Torbjörn Allvin/Michael Nordin

Innebandy2022-05-31 11:22

Det blev inte som de hoppats. Vimmerby IBK ramlade ur ettan efter att ha slutat på en åttonde plats. Micael Nilsson och Tony Fridh väljer ändå att fortsätta, i minst en säsong till. Kontraktet är skrivet på 1+1 år. 

– Vi har fortfarande ett starkt driv och tycker det är jäkligt kul. Sen trivs vi tillsammans också, säger Tony Fridh, som kommer att vara assisterande tränare och där Micael Nilsson har huvudansvaret. 

Var det ett svårt beslut?

– Nej, det kan jag inte säga. Sedan har det varit lite frågetecken kring hur det ser ut på spelarsidan. Det såg lite tunt ut till en början och det är fortfarande en del spelare som är osäkra och inte vet hur de ska göra i höst. Några kommer eventuellt att flytta härifrån. Det är lite luddigt, men vi tror att vi kommer att få ihop det bra. Det vi vet är att Edith Edvardsson har sökt utbildning på annan ort. Förmodligen kommer hon inte att spela vidare. 

– Vi jobbar på att få in nya spelare, framför allt då att flytta upp yngre tjejer från de egna leden. 

Hur blir det att börja om i en lägre division?

– Det är klart att det inte blir samma standard som i division ett, men vi åkte ur serien och det är bara att anpassa sig efter det. Och jag kan tycka att vi hade lite väl mycket stolpe ut med vårt ganska så orutinerade lag förra säsongen. I vilket fall så ser vi fram mot det här. Det ska bli roligt. 

Kommer ni att göra förändringar i upplägget?

– Nej, inte direkt. Vi kör igång träningen på allvar den här veckan, där vi har första inneträningen i morgon (onsdag). Sen får vi se hur stor uppslutning det blir. Vi har många i truppen som spelar fotboll. Vi skulle gärna se att vi är flera kring laget än bara mig och Micke. Det vore bra med en materialare och få lite annan hjälp. Vi får se om det går att hitta en lösning på det. 

De här spelarna gjorde seriematcher för VIBK under säsongen 2021/2022: Emma Sjökvist, Sofia Söderlund, Lisa Hultgren, Svea Backstad, Alva Gustafsson, Stella Milton, Emma Kulas, Emma Jigsved, Ammelie Lennström, Edith Edvardsson, Nelly Passmark, Emmy Karlsson, Mirelle von Schantz, Tindra Pettersson, Hilma Karlsson, Emma Djurstedt, Malin Lenegård, Nathalie Johansson, Amanda Anemyr, Minea Snickars, Wilma Nilsson, Emma Djurstedt, Ida Nyman, Emelie Andersson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!