"Har aldrig varit så slutkörd efter en period"

VIBK-målvakten Patrik "Bobby" Karlsson fick känna att han levde mot Kalmarsund. "Jag har aldrig varit så totalt slutkörd som efter första perioden", sa han efter förlusten med 17–3.

Kim Nilsson lyckades bara överlista Patrik Karlsson två gånger, men Kalmarsund vann ändå med 17-3.

Kim Nilsson lyckades bara överlista Patrik Karlsson två gånger, men Kalmarsund vann ändå med 17-3.

Foto: Magnus Strömsten

Innebandy2021-08-27 22:21

Det var 15 år sedan VIBK och Kalmarsund möttes. Då som nu stod Patrik "Bobby" Karlsson i VIBK:s mål och en då 18-årig Kim Nilsson spelade i Färjestaden som numera heter Kalmarsund. Den gången föll VIBK med 5–2 och Kim Nilsson stod för två mål och tre assist.

I fredagens möte i idrottshallen lyckades Kim Nilsson göra två mål och en assist. Problemet var bara att Kalmarsund var så pass mycket starkare totalt sett och vann med 17–3 efter att ha gjort 10–1 på VIBK i den tredje perioden då orken tröt för hemmaspelarna.

– 17–3 var lite väl stora siffror för att jag ska kunna vara nöjd. 12–3 hade känts bättre, sa Patrik Karlsson som ändå bidrog till att hålla siffrorna nere i allra högsta grad med flera svettiga räddningar.

– Jag kan säga att jag aldrig har varit så totalt slutkörd som jag var efter första perioden. Det var väldigt intensivt ett tag när de radade upp anfall där jag fick göra flera räddningar i följd. I den första periodpausen var jag nära att kliva av, men jag gick ut och tog lite frisk luft, sedan piggnade jag till igen och efter matchen känner jag mig inte lika sliten, säger Patrik Karlsson.

Han tyckte även att det var skönt att få en rejäl genomkörare med ett par veckor kvar till seriepremiären.

– Det var precis vad jag behövde nu när det är så pass länge sedan man spelade en riktig match.

I returmötet under söndagen tog Jesper Ahnfeldt plats i VIBK-målet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!