Han gör spännande comeback

Stora knäproblem och jobb i fjällen. Nu är Jonas Karlsson överraskande tillbaka i Rimforsa IF. ”Han går in direkt”, säger Hasse Karlsson inför omstarten borta mot nästjumbon Linköping Ungdom.

Tobias Claesson och Rimforsa IF körde över Linköping Ungdom och vann stort.

Tobias Claesson och Rimforsa IF körde över Linköping Ungdom och vann stort.

Foto: Michael Nordin

Innebandy2019-01-12 10:10

Efter några veckors uppehåll är det dags för intressant ”vårpremiär” för RIF. Ett RIF som toppar tabellen före största utmanaren om seriesegern, Solfjäderstaden. Det var just de här två lagen som möttes i sista matchen innan jul – där Rimforsa segrade med 4–3.

Det är historia nu.

– Vi har skaffat oss ett väldigt bra utgångsläge inför fortsättningen. Gör vi en lika bra vårsäsong så spelar vi i ettan nästa säsong, säger Hasse Karlsson.

Linköping Ungdom är ett lag som RIF ska besegra.

– Gör vi vad vi ska så vinner vi. Om vi ska fortsätta fightas i toppen så är det seger som gäller.

När lagen möttes i höstas blev Linköping ett enkelt byte för ett starkt Rimforsa.

– Vi vann med 13–1 den gången. Det är ett ungt lag, men det verkar som de är väg framåt. De har tre raka vinster och är på gång. Men jag tror inte att det ska spela någon roll för oss.

Hasse Karlsson tänker inte minst då på den intensitet och fart som varit på Rimforsas träningar efter uppehållet.

– Det har varit fantastiskt bra fart. Det är verkligen jättekul och vi är mycket folk också. Det känns nästan som en nytändning och känslan är att vi har höjt oss ytterligare ett snäpp.

Karlsson går in till vårsäsongen med stor tillförsikt. Samma sak mot Linköping, trots att flera duktiga spelare saknas till söndagens drabbning.

– Ricky Gustafsson är bortrest och Robin Gustafsson, Jakob Lindström och Jonatan Carling jobbar. Det är fyra bra spelare, ändå har vi ett mycket starkt lag.

Inte minst då sedan förre poängkungen Jonas Karlsson är tillbaka igen.

– Han hade en knäskada som höll honom borta från spel och sedan åkte han till fjällen för att jobba, men där trivdes han väl inte riktigt. Nu är han tillbaka och går in i laget direkt.

Även Mikael Karlsson är tillbaka mot Linköping.

Allt talar också för att RIF snart har ett nyförvärv tillgängligt...

– Vi har en kille från Linköping som tränat med oss ett tag och vill spela för oss. Det ska nog lösa sig. Han kommer faktiskt närmast från Linköping Ungdom. Han kommer att konkurrera om en startplats framöver.

Ni toppar serien, tre poäng före Solfjäderstaden. Finns det då något som kan förbättras?

– Det finns det alltid. Vi hade inga jättedippar under hösten, men det gäller att fortsatt hålla koncentrationen och tempot uppe, 60 minuter i varje match.

.

Linköping-RIF

Målvakter: Joakim Lindström (Viktor Brolin). Förstafemma: Jacob Sigfridsson, Joakim Rambin – Filip Cammerudh, Jonas Karlsson, Mikael Karlsson. Andrafemma: Christoffer Hallberg, Simon Sverre – Tobias Claesson, Marcus Karlsson, Arvid Borell. Tredjefemma: Simon Karlsson, Anton Söderback – Oscar Hellenberg, Elias Andersson samt en forward som dubblerar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om