Han glänste i seriepremiären

Premiärnerver? Nä, inte direkt. Rimforsa var flera klasser bättre än Linköping U och vann till slut med 13–1 i Åsundahallen.

Marcus Karlsson öste in poäng i seriepremiären mot Linköping.

Innebandy2018-09-28 21:49

I flera säsonger har Rimforsa varit ett topplag i östgötatvåan. Förhoppningen är att 2018/19 ska bli säsongen när RIF tar nästa steg.

Om det blir så återstår att se. Vi kan i alla fall konstatera att Rimforsa fick en smakstart på säsongen under fredagskvällen. Ett av lagets omtalade nyförvärv, Filip Cammerudh, öppnade målskyttet mot Linköping. Han satte 1–0 efter drygt åtta minuters spel.

Före den första pausvilan kom även 2–0 och 3–0, genom Marcus Karlsson och Tobias Claesson.

När sedan Marcus Karlsson gjorde 4–0 tidigt i den andra perioden kändes premiären avgjord. Resten av matchen var mest en fråga om hur mycket Rimforsa skulle vinna med.

Mål på straff

Det blev 13–1. Strax efter slutsignalen sa RIF-tränaren Sebastian Claesson så här:

– Vi kontrollerade matchen hela tiden. Det såg riktigt bra ut. Linköpings enda mål kom på straff i den tredje perioden. I övrigt hade de svårt att skapa farliga chanser. Vi försvarade oss bra.

Noterbart är att Rimforsa rullade runt på tre femmor nästan hela matchen.

– Vi inledde med två femmor, men gick över till tre ganska snabbt. Alla formationer gjorde det bra och skapade många målchanser.

Marcus Karlsson var matchens stora stjärna med sammanlagt åtta poäng (3+5).

Alla målskyttar: Marcus Karlsson 3, Tobias Claesson 3, Jonathan Carling 2, Filip Cammerudh, Jacob Sigfridsson, Christoffer Hallberg, Arvid Borell, Mikael Karlsson.