Han följer inte med laget upp: "Tappat glöden"

Äntligen tog Vimmerby IBK upp steget i division ett igen. Men den kommande nykomlingen får klara sig utan backen Jens Lidesjö. "Jag har tappat motivationen och vill inte stå i vägen för yngre spelare".

Jens Lidesjö avbryter sin innebandysatsning, trots att VIBK gått upp i division ett.

Jens Lidesjö avbryter sin innebandysatsning, trots att VIBK gått upp i division ett.

Foto: Magnus Strömsten

Innebandy2020-04-21 13:45

Jens Lidesjö har varit hängiven VIBK i många år. Nu är det över, i alla fall för ett tag – och på A-lagsnivå. 

Så här säger om han sitt beslut att sluta:

– Under uppehållet har jag känt att jag inte har den rätta glöden och motivationen att lägga ner den tid som krävs. Särskilt inte nu när kraven höjs, vilket de också ska göras, och vi ska träna fyra gånger i veckan från maj till mars. 

– Jag kände också att det var bättre att tacka för mig nu, än att kasta in handduken i juni. Då är det bättre att satsa på yngre spelare som verkligen brinner för det här, säger Lidesjö. 

En annan bidragande orsak är att han har sökt utbildning i höst. 

– Jag vet inte om jag kommer in på utbildningen förrän i sommar. Gör jag det så går det inte att kombinera det med spel i VIBK. Om jag däremot stannar i Vimmerby, så kanske jag kan tänka mig att hjälpa till i föreningen på annat sätt. 

Vad tror du om lagets möjligheter i division ett?

– Jag tror att vi kan etablera oss i ettan. Allting känts mycket seriösare och proffsigare nu. Som spelare märker man att det finns ett stort engagemang både bland ledare och styrelse. Nivån har höjts. 

Istället för innebandy kommer nu Lidesjö att koncentrera sig på fotboll den närmaste tiden. Han är spelare och också assisterande tränare i BK Boston, nykomling i division fem. 

– Vi har haft uppehåll ett tag, men nu kör vi på igen. Det är roligt. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!