Så har våra innebandylag presterat fram till jul

Det har blandats högt och lågt, ungefär som vanligt med andra ord. Sporten har gjort en genomgång hur innebandylagen i trakten presterat under höstens spel. Vilka har överraskat, vilka har gjort flest poäng? Ta en kik.

Vimmerbys damlag jublar efter ett mål under höstens seriespel. Laget är formstarkt och är med i toppskiktet.

Vimmerbys damlag jublar efter ett mål under höstens seriespel. Laget är formstarkt och är med i toppskiktet.

Foto: Magnus Strömsten

Innebandy2022-12-25 14:21

Division 2 Östra dam

Vimmerby IBK

Tabellplacering: 2

Poängbäst: Tess Fridh 11+2, Nelly Passmark 8+5, Alva Gustafsson 4+3, Emma Sjökvist 4+3

Kommentar: Ramlade ur ettan förra säsongen. Efter en blandad inledning på hösten har Vimmerby verkligen växlat upp. Har fem raka segrar och är ny serietvåa. Är på allvar med i matchen om uppflyttning och kan studsa tillbaka direkt till ettan. Fick in nödvändig rutin i slutet av hösten i form av Ammelie Lennström och måldrottningen Emma Sjökvist. De är guld värda för det här laget och tillför en extra dimension i VIBK. Tung jobspost dock då spelskickliga Svea Backstad nyligen drog sönder korsbandet i ena knäet. 

Division 2 herr

Vimmerby IBK

Tabellplacering: 7

Poängbäst: Emil Johansson 18+8, Elias Travtjenko 18+7

Kommentar: Precis som klubbens damlag ramlade herrlaget ur division ett förra säsongen. Det innebär inte per automatik att man blir ett topplag säsongen efter. Just det. VIBK parkerar på en blygsam sjundeplats när vi kommit halvvägs in i seriespelet. Det finns klara förutsättningar för att laget ska avancera. Varför? Tja, det är bara en känsla att det finns minst en växel till i det här laget. Trots ett par förluster innan julvilan gladde sig tränaren Alexander Pettersson åt att VIBK tagit ett kliv framåt försvarsmässigt på sista tiden. Kan man hålla i det så kommer vi få se laget högre upp i tabellen – och varför inte till och med att på allvar kunna vara med på och utmana om topp-två och uppflyttning? Det är bara sex poäng upp till tvåan Karlskrona och åtta pinnar till serieledande Gransholm. 

undefined
Kim Thörnqvist har gjort hela 25 poäng på blott fem matcher för Rimforsa under hösten.

Division 3 herr Östergötland

Rimforsa IF

Tabellplacering: 3

Poängbäst: Victor Juslin 10+16, Kim Thörnqvist 15+10

Kommentar: Efter den jobbiga tiden då klubben valde att dra sig ut division ett, började RIF om i trean. Frågan var hur laget skulle påverkas mentalt av det – och hur intresset skulle vara. Efter halva serien kan vi konstatera att spelarna klarat av omställningen. Rimforsa är formstarkt och har sex raka vinster, parkerar som trea i tabellen, på samma poäng som tvåan Linköpings AIS och en bakom Bergs IK U-lag. En ytterst spännande vår väntar för RIF. Får laget med sig sina "stjärnspelare" på tåget och de har suget för att spela, så tyder mycket på att de studsar tillbaka till tvåan. 

undefined
Viktor Nilsson och Hugo Samuelsson har gjort en hel del mål för VIBK B, som är trea i division fyra.

Division 4 herr Nordöstra

Vimmerby IBK B

Tabellplacering: 3

Poängbäst: Hugo Samuelsson 18+5, Thim Isaksson 8+12

Kommentar: Avslutade höstsäsongen bra, med tre raka triumfer. Den sista, borta mot Aneby, var viktig. Talangen Vilgot Kronstrands sena mål till 6–5 lyfte VIBK B till en tredjeplats inför uppehållet, bara tre poäng bakom Husar på andraplatsen. Åt överlägsna serieledarna Ariel lär dock inte finnas något att göra. De är elva pinnar före tvåan i serien – och har gjort 70 (!) mer mål än de två lag som producerat näst mest framåt, VIBK och Nässjö. 

Division 4 herr Nordöstra

HM IS

Tabellplacering: 6

Poängbäst: Gabriel Rickardsson 19+6, Emil Sjökvist 19+6

Kommentar: Inledde serien lysande och var med i tabellens toppskikt, sen kom en svacka. Tog en skön seger mot Nässjö i sista kampen inför julvilan. Har en match mindre spelad än många av de andra lagen. Vi tror att laget har kapacitet för att blanda sig i toppositionerna i serien. Notera att lagets poängkungar, Gabriel Rickardsson och Emil Sjökvist, har gjort exakt antal poäng, med mål och assist. 

undefined
Joakim Blomberg har gjort klart flest poäng i Svala.

Division 4 herr Nordöstra

IBK Svala

Tabellplacering: 11

Poängbäst: Joakim Blomberg 11+10, Christoffer Knutsson 10+3

Kommentar: Laget från Mörlunda släpper in för många mål för att kunna matcha flera av lagen. Släpper in mer än elva mål i snitt per match. Har sex poäng på kontot efter vinster mot bottenlagen Virserum och Forserum B. Å andra sidan får vi gå tillbaka till säsongen 2017/2018 innan Svala spelade ihop fler än sex poäng – på hela säsongen. 

Division 4 herr Nordöstra

Virserums SGF

Tabellplacering: 12

Poängbäst: Jonathan Sahlström 5+5, Alexander Idemark 4+5

Kommentar: Efter många herrans år satsade klubben glädjande på att åter ha ett herrlag i seriespel. Förhoppningarna om stora framgångar comebacksäsongen var kanske inte så stora. Så har det också blivit. VSGF är tabelljumbo och har både gjort minst mål och släppt in flest. Var nära att rubba Bodafors i sista omgången innan jul. Det visar att laget kan vara där och roffa åt sig poäng.  

Division 4 herr Östergötland

Rimforsa IF U

Tabellplacering: 8

Poängbäst: Emil Törnberg 4+5, Jonas Lindström 5+3

Kommentar: Rimforsas U-lag har spelat många täta och jämna matcher – och har vunnit tre av dem. Behöver få igång målskyttet. RIF är sämst i grenen på att producera mål, å andra sidan har laget släppt in få bakåt. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!