Greta om starten i Täby: "På rätt väg"

9–0-vinst i premiären. Förlust med 14–0 mot serieledarna. Greta Koponens Täby FC har blandat och gett i inledningen av SSL. "Nu har vi två raka uddamålsvinster och det känns som både laget och jag är på rätt väg", säger Vimmerbytjejen.

Greta Koponen spelar med Täby i SSL den här säsongen.

Greta Koponen spelar med Täby i SSL den här säsongen.

Foto: Bildbyrån

Innebandy2022-10-25 19:00

Den 20-åriga Vimmerbytjejen gör sin andra säsong på elitnivå. Förra säsongen spelade hon i Jönköping och var med och åkte ur SSL efter att laget bara vunnit två matcher.

Gretas insats gav ändå eko i innebandysverige och till slut blev det Täby FC som värvade henne. Sju omgångar in i serien har laget spelat ihop 10 poäng och ligger precis ovanför slutspelsstrecket på åttonde plats.

Hur har den första tiden varit för dig i Täby?

– Resultatmässigt har dock gått lite upp och ner. Vi vann med 9–0 i premiären, men sedan kom ett par matcher där vi inte riktigt kom upp i nivå och föll mot lag som vi borde ha bra chans emot. Nu har vi ändå två raka uddamålsvinster och det känns som både laget och jag är på rätt väg spelmässigt.

Den senaste vinsten kom i söndags borta mot Malmö med 6–5. En resa som underlättades av att laget tog flyget till matchen.

– Vi flyger till tre bortamatcher under säsongen. Det är smidigt när vi har Arlanda i närheten. Nu åkte vi vid 10 på förmiddagen och var hemma vid 21-tiden på kvällen. 

Resan till Umeå tidigare under säsongen gjordes också med flyg. Förlusten med 14–0 mot serieledande Thoréngruppen vill Greta helst glömma så fort som möjligt.

– Vi hade många spelare borta då på grund av skador och sjukdom. Dessutom gick vi ut med för stor respekt mot deras stjärnor. Spelare som Emelie Wibron, Sofia Joelsson och systrarna Oona och Vera Kauppi är riktigt bra, men vi ska ändå inte kunna släppa 14 kassar. 

För Gretas egen del har det blivit två mål och en assist så här långt. 

– Jag är långt ifrån nöjd med min poängskörd. Jag har visserligen en roll som forward i tredjeformationen som är lite mer defensivt inriktad, men tanken är ändå att vi ska kunna kontra och bidra med mål.

Utanför planen trivs hon med livet och har hittat en vardag som fungerar. 

– Jag bor i Arninge mitt emot vår hemmaarena. Jag hoppar in och jobbar lite extra på en förskola. Sedan ska jag göra ett test för att kunna söka in och eventuellt utbilda mig till polis.  

undefined
Greta Koponen drömmer om att spela SM-final med Täby FC i Avicii Arena i vår.

Framtidsvisioner saknas alltså inte och den stora drömmen och målet med flytten är en plats i rampljuset senare i vår.

– Drömmen med innebandyn är förstås att få spela SM-final i Avicii Arena. Det är inspirerande att få spela med andra som har lika höga ambitioner, och vem vet...

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!