Gretas succé har givit eko: "Flera erbjudanden"

Vimmerbytjejen Greta Koponen kan summera sin debutsäsong i innebandyns SSL. "Jag har överträffat mina egna förväntningar med klar marginal", säger hon.

Greta Koponen kan summera en minst sagt lyckad debutsäsong i SSL. Hon kom trea i den interna skytteligan i Jönköping.

Greta Koponen kan summera en minst sagt lyckad debutsäsong i SSL. Hon kom trea i den interna skytteligan i Jönköping.

Foto: Bildbyrån

Innebandy2022-03-24 09:00

Greta Koponen hade bara en säsong med Vimmerby i division ett som främsta merit när hon värvades till Jönköping och SSL inför säsongen. Det stod tidigt klart att JIK få tufft att klara nytt kontrakt och till slut skrapade de bara ihop två vinster på 26 matcher.

– Vi var väldigt nederlagstippade på förhand och var inställda på att försöka motbevisa kritikerna på förhand. På pappret ser det ut som att vi har blivit totalt överkörda under säsongens gång. Spelmässigt har jag inte alls upplevt att det har varit så. Vi har varit med länge i många matcher, men tappat på slutet och åkt på tunga förluster.

Trots degraderingen med JIK har Greta själv all anledning att vara nöjd med sin säsong. Hon har spelat alla 26 matcher och bidragit med elva mål och fem assist. Det gjorde henne till lagets tredje bästa spelare i den interna poängligan och ledde till en 71:a plats i SSL:s poängliga totalt.

– Det kändes som jag kom in i det bra från början och sedan har jag varit med och bidragit under hela säsongen. Jag har överträffat mina egna förväntningar med marginal.

Gretas framfart har givit eko i innebandysverige och det är redan andra klubbar i SSL som har visat intresse inför kommande säsong.

– Jag har en del erbjudanden att överväga. Tankarna går fram och tillbaka och jag hoppas att komma fram till ett beslut ganska snart även om det är svårt. Jag har även saknat fotbollen lite så vi får se vad som händer framöver.

Greta Koponen känner ett litet sug efter att spela fotboll igen också.
Greta Koponen känner ett litet sug efter att spela fotboll igen också.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!