Efter derbysegern: "Nu är det som paradiset"

I veckans Återblick hittar vi bland annat Vimmerbys seger mot Västervik för 10 år sedan. Markus Modigs var strålande glad över att VH fått revansch. "Nu är det som paradiset", beskrev han känslan efter segern.

Johan "Buken" Karlsson firar ett mål för Vimmerby.

Johan "Buken" Karlsson firar ett mål för Vimmerby.

Foto: Magnus Strömsten

Innebandy2022-11-06 06:00

För 10 år sedan:

* Den lokala fotbollsprofilen Johan "Buken" Karlsson bestämde sig för att avsluta sin spelarkarriär och fokusera på tränarbiten. Med över 200 mål för klubbar som Västerviks FF. Gunnebo IF, Vimmerby IF och Hjorted/Totebo var han många målvakters skräck. På frågan vilket det skönaste målet han gjort var blev svaret: "I derbyt borta mot Gullringen 2007. Vi fick straff i 97:e minuten och jag satte dit den inför 1 100 åskådare på läktarna. Det var riktigt roligt."

undefined
Johan "Buken" Karlsson firar ett mål för Vimmerby.

* En annan lokal fotbollsprofil funderade på att avrunda sin karriär. 38-årige Kristian "Pligg" Bergström var med och spelade Åtvidaberg kvar i Allsvenskan. Han tvekade dock kring spel i ytterligare en säsong. "Om jag skulle bestämma mig för att sluta spela så är jag intresserad av att bli tränare istället", sa han. 

* Vimmerby vann det prestigefyllda derbyt i Hockeyettan borta mot Västervik med 5–1. Markus Modigs var en av VH:s bästa spelare och var strålande glad efteråt. "Det känns fruktansvärt skönt. Förra gången förlorade vi och då var det ett helvete hela veckan efter. Nu är det som paradiset", sa han.

undefined
Markus Modigs tyckte att derbysegern mot Västervik för 10 år sedan var väldigt skön.

För 20 år sedan:

* Damernas derby mellan Mariannelund och Vimmerby i innebandytrean blev spännande. MAIS vann till slut med 2–1 efter att Amanda Gustavsson gjort båda målen. Hon fick plus tillsammans med Lotta Svensson och Linn Bengtsson. Mia Ståhlberg gjordes Vimmerbys mål och bäst i laget var målvakten Anna Gustafsson.

* 15-årige Vimmerbyspelaren Mollar Sarkis spelade turnering med pojklandslaget i Frankrike. Det blev förlust med 4–2 mot värdnationen, seger 3–2 mot Portugal och oavgjort 3–3 mot Danmark. Sarkis spelade innermittfältare i alla tre matcher och fick beröm för sin insats.

undefined
Victoria Lätt, Lisen Danielsson och Birgitta Kägo blev uttagna till landslagsläger i innebandy.

För 30 år sedan:

* Tre Vimmerbytjejer fick åka på landslagsläger när det första damlandslaget i innebandy skulle tas ut. Victoria Lätt, Lisen Danielsson och Birgitta Kägo var en del av truppen på drygt 30-spelare på lägret i Vrigstad.

* Nyblivne 28-åringen Nicklas Blom blev historisk genom att bli den yngste föraren någonsin att klara att genomföra sin 10:e Novemberkåsa. Han placerade sig som nummer 19 av de 33 som klarade kraftprovet i skogarna utanför Norrköping. "Det var bland det värsta jag varit med om. Spåret höll inte så det var stora gyttjehål överallt", sa han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!