Stejdahl tar över som tränare – Premiärdags

Hösten är här. Och nu är det fullt blås på vinteridrotterna. På fredag är det pang på rödbetan direkt när HM IS tar emot IBK Svala i premiären i innebandyfyran. Och så har vi Virserum i nystart: "Vi har allt att vinna".

IBK Svala, HM IS och Virserums SGF går alla in i seriespelet i division 4 på fredag.

IBK Svala, HM IS och Virserums SGF går alla in i seriespelet i division 4 på fredag.

Foto: Torbjörn Allvin/Privat

Innebandy2022-10-06 19:00

Fotbollen har precis tagit slut. Vad gör man då om man är spelsugen? Börjar med innebandy igen såklart. Gustav Stejdahl har tagit det ett steg längre. Han är spelande tränare i HM IS den här säsongen, med assistans av Robert Karlsson och Isak Johansson. 

Tränare. Hur kommer det sig?

– Vi var några stycken som bestämde att vi skulle ta det här tillsammans. Det ser jag fram emot. Jag har aldrig varit tränare förut, så det är helt nytt.

Vad blir det viktigaste i den rollen tror du?

– Vi vill fortsätta ge de yngre killarna som var med förra säsongen chansen igen. Det finns ganska mycket att bygga på och jag måste säga att det ser lovande ut för oss. Vi har tre starka kedjor och vi är 24 utespelare och två eller tre målvakter. 

Konkurrensen om platserna är tuffare än vad de varit på ett tag i HM IS. Förväntningarna är också därefter...

– Får vi ihop det som vi vill och hoppas, så tycker jag att vi bör vara med i toppen. 

Gustav Stejdahl är en dem som för övrigt är ny för i år. Han kommer från en sejour i Eksjö, där även Martin Hesselgren värvades ifrån så sent som för bara några dagar sedan. 

I premiären är det derbydags, direkt. 

– Kul att möta Svala och jag hoppas att det är en motståndare som passar oss bra, säger Stejdahl. 

I IBK Svala har Mathias Karlsson tagit över som huvudtränare tillsammans med Ludwig Bjerkert. Nu väntar en ny säsong och Svala går alltså rakt in i hetluften, med derby mot HM IS. 

– Inspirerande och roligt. Vi hade två jämna matcher mot dem förra året och tror att vi kan ge de dem en rejäl match nu också, säger Mathias Karlsson, som säger så här inför säsongen:

– Det har sett väldigt bra ut så här långt. Vi är många på träningarna och har ett högt tempo. Vi är runt 20 spelare i truppen, där flera är nya. Och de ser bra ut. Erik Liljegren är en av dem och jag tror att han kommer bli målfarlig. 

Har ni satt en målsättning?

– Vi ska inte bli jumbo som vi blev förra året i alla fall, haha. 

Mörlundaklubben är inte enda laget som är representerade i nordöstra fyran med hemvist i Hultsfreds kommun. Virserums SGF satsar på ett herrlag i innebandy. Fredag kväll är det premiär, borta mot Forserum B.

Hur pass bra förberedda är ni?

– Vi har varit igång med träning i drygt två månader. Tanken var att vi skulle spela en träningsmatch, men det blev inte så. Istället valde vi att spela internmatcher i helgen som var, säger Albin Lord, som är både ordförande och målvakt i VSGF. 

Han är också en av de drivande bakom satsningen på innebandyn i Virserum. 

– Det känns givetvis spännande och bra att vi lyckades få till det här. Sedan får vi se hur det går sportsligt. Vi vet inte alls var vi står och vi har allt att vinna. 

Albin Lord säger vidare att klubben har som mål att och först och främst få en kontinuitet med herrlaget och att på sikt försöka få till ett juniorlag på herrsidan och även ett damlag. 

Truppen består just nu av lite över 20 spelare. Här finns bland andra fyra spelare med efternamnet Idemark; Richard, Alexander, Jonathan och Sebastian. Någon huvudtränare har inte VSGF – än. 

– Vi har letat, men inte fått något napp. Vi hoppas förstås att vi ska få en permanent lösning under säsongens gång. Just nu är Peder Svensson spelande tränare och Pontus Randver assisterande. 

I tolvlagsserien hittar vi också Vimmerby IBK B.

Division 4 Nordöstra

Aneby SK

Bodafors IBS

Forserums IF B

Hjältevad Mariannelund IS

IBK Husar

IBK Svala

IF Ariel

Malmbäcks IF

Nässjö IBF B

Westerviks IBK B

Vimmerby IBK B

Virserums SGF

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!