Första fullträffen i fjärde starten: "Över förväntan"

Laget toppar serien och i helgen kom hans första mål på allsvensk nivå. "Det har gått över förväntan", säger 16-årige Vimmerbykillen Vilgot Kronstrand om första halvan av säsongens i Hovslätts IK.

Vilgot Kronstrand har gjort sitt första mål i Allsvenskan för Hovslätt.

Vilgot Kronstrand har gjort sitt första mål i Allsvenskan för Hovslätt.

Foto: Magnus Strömsten

Innebandy2023-12-19 06:30

16-åringen lämnade moderklubben Vimmerby IBK tidigare i år för studier på innebandygymnasiet i Jönköping. Klubbvalet föll på Hovslätts IK som toppar Allsvenskan Södra efter tio vinster på elva matcher.

Kronstrand har varit en del av laget i åtta av dem. Mot FBC Kalmarsund Ungdom borta i lördags gjorde han sin fjärde match från start. Då kom hans första fullträff som betydde 1–0 fem minuter in i matchen.

– Jag pressade på kanten och bröt bollen. Sedan avancerade jag mot mål och sköt ett dragskott som letade sig in vid första stolpen under målvaktens arm. Det var kul, säger Vilgot som senare även spelade fram till lagets 4–3-mål sju minuter från slutet i matchen som Hovslätt vann med 7–3.

Vimmerbykillen spelar även i klubbens lag i Juniorallsvenskan. Där har han svarat för åtta mål och elva assist på sju matcher.

Vad säger du om din säsong så här långt?

– Det har gått bättre än förväntat. Att jag redan fått så många chanser i Allsvenskan är jag nöjd med.

Serien tar nu uppehåll över jul, men det bli ändå mycket innebandy för Kronstrand de närmaste veckorna. Han är en del av Smålandslaget som ska spela distriktslags-SM i Umeå efter nyår.

– Vi samlas för läger i mellandagarna och åker sedan och spelar turneringen mellan den 4:e och 7:e januari. Jag hoppas att vi kan vara med och göra upp om SM-medaljerna.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!