Kvalrond ett slutade med nederlag för HM IS

HM IS inledde kvalspelet borta mot Bankeryd. Laget lyckades hålla jämna steg med hemmalaget i halva matchen innan orken tröt. "Det är det vi tappar på", säger spelande tränaren Robert Karlsson efter förlust med 9–4.

Arkiv. Robert Karlsson och hans HM IS förlorade första kvalmatchen.

Innebandy2024-03-24 15:34

Som nämnt var det inledningsvis en tajt tillställning. Efter första perioden var ställningen 1–1. Sen tog faktiskt HM IS ledningen två gånger om i den andra akten. Därefter gick det dessvärre utför för Mariannelundslaget.

Efter två spelade perioder ledde Bankeryd med 6–4, i den tredje perioden var det dessutom bara hemmalaget som gjorde mål, och de kunde till sist besegra HM IS med 9–4.

– Vi gör det bra fram till mitten av andra perioden då vi tappar orken. Det är det vi tappar på. Annars hänger vi med hyfsat i spelet, och de får in några lätta bollar.

Hur var Bankeryd som lag?

– De spelade en ganska bra innebandy, men det var som sagt orken som var den avgörande faktorn.

Detta var den första kvalomgången av fem för HM IS, i kampen om en plats i division tre nästa säsong. Det är tätt matchande som gäller, med nästa match redan på torsdag hemma i Furulundshallen mot Malmbäck.

– Det är bara att kriga på, konstaterar Robert Karlsson som inte vill lyfta fram någon spelare efter förlusten.

Poäng, HM IS: Erik Stejdahl 1+0, Gabriel Rickardsson1+0, Alexander Larsson 1+0, Jimmy Risberg 1+0, Jimmy Braf 0+1.