Förlustsviten bruten för Svala

Åtta raka förluster i division 4 fick räcka. IBK Svala bröt den dystra sviten och såg till att vinna fredagens hemmamatch mot Westerviks IBK B med 9–7.

IBK Svala vann mot Westervik IBK B

Innebandy2023-01-27 21:37

Svalas tränare Ludwig Bjerkert kommenterar segermatchen:

– Vi är med från start men får inte in våra chanser. Men vi krigar i 60 minuter och gör precis som vi kommit överens att vi ska göra. Vinsten är vi mer än värda då vi är det bättre laget i 60 minuter. Alla grabbarna skall höjas efter en sådan här insats.

Senast lagen möttes tog Westervik B en storseger med 13-4, men den här gången var det Svala som var starkare.

Matchen var länge mållös. Westervik B ryckte åt sig ledningen med 0–2 genom två mål av Isak Lindahl på 2.24 i slutet av perioden. Svala förde spelet i andra perioden. Laget vann perioden med 4–3 och ställningen efter två perioder var 4–5.

I tredje perioden var det Svala som hade greppet. Laget vann perioden med 5–2 och matchen med 9–7.

Målen för Svala: Pontus Nilsson 2, Axel Elofsson 2, Erik Liljegren, Simon Elofsson, Christoffer Knutsson, Filip Axelsson och Hampus Adolfsson.

Resultatet innebär att Svala ligger kvar på elfte plats och Westervik B på nionde plats i tabellen.