Green missnöjd matchvinnare: "Långt ifrån på topp"

Vimmerby IBK lyckades efter många om och men ta hem segern mot Nässjö på hemmaplan med 4-2. "Vi gör det lite bättre än mot Westervik i veckan, men det är långt ifrån bra", sa Vimmerbytränaren Alexander Pettersson.

Jonatan Green hade det svårt mot Nässjö, men till slut poängkungen fram och avgjorde för Vimmerby.

Jonatan Green hade det svårt mot Nässjö, men till slut poängkungen fram och avgjorde för Vimmerby.

Foto: Magnus Strömsten

Innebandy2024-02-02 21:18

Nässjö hemma brukar i regel bjuda på en hel del mål och klara segrar för Vimmerbys del. Så blev det inte alls i fredags kamp. Den första perioden förblev faktiskt mållös.

– Vi har stort bollinnehav då, men spelar mest runt och fixar inte fram de klara chanserna.

Första målet kom en bit in i andra perioden på en olycklig situation. Vimmerbybacken William Björngard snappade upp bollen på egen planhalva och satte full fart framåt. Det slutade med att han hittade dit med 1–0. 

Motståndaren som han hade vunnit bollen av blev dock liggande på planen. Nässjöspelaren såg ut att halka på Björngards klubba i situationen före målet och dessutom föll han illa och slog i rejält. Till slut fick spelaren hjälpas ut på bår innan spelet kunde återupptas.

Trots den smällen gav sig inte gästerna utan jobbade sig in i matchen och kvitteringen två minuter före andra periodens slut kändes inte orättvis.

I början av tredje gav Victor Wall VIBK ledningen, men Nässjö kom tillbaka och gjorde 2–2.

När det behövdes som mest var det ändå poängkungen Jonatan Green som klev fram. Fem minuter från slutet gjorde han 3–2. När John Pettersson sedan spädde på med 4–2 i öppen kasse var tre poäng säkrade.

– Nässjö står lågt och gör det svårt för oss. Vi gör en något bättre match än mot Westervik i tisdags, men vi är ändå långt ifrån på topp. Det enda vi kan ta med oss från de här två matcherna är att vi trots allt plockat sex poäng, sa Pettersson som gav ett plus till målvakten Hugo Miss.

– Sedan är det ju ganska signifikativt att Jonatan Green gör sina två klart sämsta matcher för säsongen, men ändå lyckas spela en avgörande roll i båda.

Green själv höll med om att han är en bra bit ifrån sin bästa form.

– Ja, det är inte bara poängmässigt som det fattas. Jag behöver göra betydligt mer och bättre ute på planen. Motståndarna vet att de måste hålla koll på mig och då måste jag höja mig ytterligare en nivå.

Vad beror lagets dipp på?

– Det är klart att förlusten mot KFUM Jönköping spökar säkert en hel del för många. Det har inte känts så på träningar och i snacket i omklädningsrummet, men ute på planen så känns det som att luften gått ur oss. Vi måste steppa upp och ge järnet resten, sa Green.

VIBK–Nässjö 4-2

Poäng, VIBK: John Pettersson 1+0, Jonatan Green 1+0, Victor Wall 1+0, William Björngard 1+0, Elliot Kronstrand 0+1, Elias Travtjenko 0+1.
 

undefined
Hugo Miss gjorde en bra match i Vimmerbys mål.
William Björngard gav Vimmerby ledningen mot Nässjö.
William Björngard gav Vimmerby ledningen mot Nässjö.
BETYGEN

3 Stjärnor: Hugo Miss

Fick chansen mellan stolparna och tog den verkligen. Räddade flera gånger i rätt lägen och höll VIBK kvar i matchen.

2 Stjärnor: Jonatan Green

Hade liksom hela VIBK svårt att komma till lägen länge. Till slut var det ändå Green som klev fram när det behövdes som mest. 

1 Stjärna: Kalle Hjelmland 

Backen gjorde sin vana trogen mycket nytta defensivt. I en matchbild där det är mycket kämpa och slita som gäller kommer han bäst till sin rätt. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!