Förbundets besked till VIBK: "KÀnns lÄngsökt"

I helgen avslöjade Sporten att KFUM Jönköping ser ut att avstÄ sin plats i innebandyettan. Det bekrÀftas av Svenska Innebandyförbundet som samtidigt sÀnker Vimmerby IBK:s förhoppningar pÄ att fÄ en friplats. "Det Àr lÄngsökt", sÀger Patrik Eklund som Àr tÀvlingssamordnare pÄ SIBF.

VIBK ser inte ut att bli aktuella för en friplats i division ett.

VIBK ser inte ut att bli aktuella för en friplats i division ett.

Foto: Magnus Strömsten

Innebandy2024-05-06 14:26

Ni vet hur det var. Vimmerby IBK stretade, kĂ€mpade – och gjorde till stora delar en kanonsĂ€song i division tvĂ„. Men...KFUM Jönköping var alldeles för bra och vann serien ganska komfortabelt, före lika klara tvĂ„an VIBK.

Jönköping tog klivet upp i ettan, medan Vimmerby tvingades konstatera att de fick spela vidare i divisionen under. 

Trodde alla!

Nu kan en vĂ€ndning vara pĂ„ gĂ„ng. Uppgifter som Vimmerby Tidning tagit del av tyder pĂ„ att seriesegrande KFUM övervĂ€ger att avstĂ„ sin plats. En person med god insyn i klubben medger att nĂ„got kan vara pĂ„ gĂ„ng. 

Bakgrunden till avhoppet ska vara att KFUM Jönköping har byggt sitt lag pÄ en mÀngd lovande spelare i 18-20-ÄrsÄldern som Àr eftertraktade av andra lokala klubbar. DÀrför kan det bli akut spelarbrist.

– Vi har fĂ„tt information om att KFUM Jönköping kommer avstĂ„ sin plats, men det Ă€r inte formellt bekrĂ€ftat Ă€n, sĂ€ger Patrik Eklund.

Vad hÀnder med den vakanta platsen?

– Den gĂ„r i första hand till en klubb som blev utslagna i kvalet till ettan. Per Ols IBS toppar den listan före Strömsbro och Vinberg.

Eklund berÀttar Àven att Vimmerby IBK som tvÄa i division 2 stÄr en bit ned pÄ turordningen.

– I och med att serieindelningarna inte Ă€r gjorda Ă€n tas ingen geografisk hĂ€nsyn. Hade avhoppet kommit i ett senare skede kunde VIBK blivit aktuella. Nu kĂ€nns det lĂ„ngsökt.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!