Fem mål av Rickardsson i derbyt

Premiäromgången av innebandyfyran är avgjord. HM IS fick en flygande start via seger 9–3 i derbyt mot Svala. Virserum visade goda takter i sin premiär trots att det blev förlust.

Gustav Stejdahls HM IS började säsongen med seger i derbyt mot Svala.

Innebandy2022-10-08 12:21

HM IS–Svala 9–3

HM IS och IBK Svala brukar bjuda på spännande och målrika kamper. Så såg det också ut i fredagens premiärmatch i den första perioden. HM IS tog ledningen med 4–3 där, men sedan var det hemmalaget som var starkast.

– Vi gjorde ett ryck fram till 7–3 i andra och sedan hade vi kontroll på det. Det var väldigt bra gjort av oss att hålla nollan i de två sista perioderna, sa spelande tränaren Gustav Stejdahl efter segern med 9–3.

Stor segerorganisatör var Gabriel Rickardsson med fem mål. Övriga mål stod Marcus Edgren, Johan Adolfsson, Gustav Stejdahl och Emil Sjökvist för.

– Laginsatsen var riktigt bra, men Gabriel ska förstås ha ett stort plus tillsammans med Emil Sjökvist. De visade prov på fint samspel.

Forserum B-Virserum 8–4

Det var premiär för Virserum i dubbel bemärkelse då klubben nyligen startat upp sin innebandyverksamhet igen. Det märktes i början då hemmalaget tidigt gick ifrån till 6–1. Gästerna hade sedan kontakt vid 6–4, men föll ändå.

– Vi visade en del premiärnerver, men insatsen som helthet måste vi ändå vara nöjda med, sa Albin Nord.

Målen VSGF: Sebastian Idemark, Hampus Jonsson, Alexander Idemark och Jonathan Idemark.

Malmbäck–Vimmerby B 9–7

En riktigt svängig tillställning där VIBK vände 4–1-underläge till ledning 5–4 efter två perioder. I tredje vände hemmalaget tillbaka och vann till slut.

Målen VIBK: Samuel Gustavsson 2, Linus Hemmingsson 2, Axel Gustafsson 2 och Albin Myrén.