Firandet får vänta för Vimmerby

Vilken seriefinal vi fick se. Det var bara ett bekymmer sett med hemmaögon. Hovslätt B vann mot Vimmerby. "Nu får vi försöka ordna seriesegern mot Husqvarna istället", säger kaptenen Ammelie Lennström efter 5–9-förlusten.

Glädje. Hovslätt var effektivt i sina avslut.

Glädje. Hovslätt var effektivt i sina avslut.

Foto:

Innebandy2019-03-03 21:37

Vid seger hade VIBK fixat seriesegern i division två. Så blev det alltså inte.

– Jag tycker vi var värda minst en poäng, men tyvärr går vi bort oss lite för mycket och Hovslätt gör det jäkligt bra i sina omställningar, säger VIBK-tränaren Jonas Friberg.

Det här var annars en seriefinal värd namnet. Tempot var högt uppskruvat, det skapades målchanser i parti och minut och spelmässigt höll den här matchen mycket bra klass.

Att Vimmerby gjorde en bra insats, var en klen tröst för Ammelie Lennström:

– Jag är jättebesviken och tycker personligen att vi ska vinna den här matchen. Tyvärr kommer vi inte riktigt upp i nivå i den första perioden. Sen kom vi in i det mycket bättre. Vi ville verkligen vinna serien nu.

Vimmerby och Hovslätt B stod på samma poäng inför seriefinalen. Nu har Jönköpingslaget spelat klart – och har tre poängs försprång inför VIBK:s avslutande kamp mot Husqvarna. Då Vimmerby har bättre målskillnad så räcker det med vinst för att få fira serieguldet.

Gästerna gick till den första periodvilan med en 3-1-ledning i ryggen. Så långt ganska så rättvist.

I övriga två perioder var det hemmalaget som var spelförande och också det lag som skapade flest heta målchanser.

– Vi har inget flyt idag (söndag). Vi skjuter i stolpen, i ribban och bollen studsar på mållinjen massor av gånger. Nä..., det här känns surt, säger Jonas Friberg.

Hans reaktion är förståelig. Återigen, VIBK gör på det stora hela en mycket bra match – mot bra motstånd. Hovslätts målvakt var också helt suverän.

Trots att mycket gick emot VIBK, så slutade aldrig laget att jobba hårt och intensivt. Som vid ställningen 1–5, med mer än halva matchen spelad. VIBK fick närkontakt i slutet av andra perioden och hämtade upp till underläge 4–6.

I det läget var förhoppningarna om åtminstone en pinne stora. Men som sagt vad..., det var det här med Hovslätts snabba kontringsspel.

– De straffar oss hårt och de gör många mål på det sättet. Men vi ville kliva upp högt på deras backar och försöka sätta press på dem.

Till slut vann Hovslätt med 5–9.

VIBK har trots förlusten ändå redan säkrat minst en kvalbiljett.

Vad är förutsättningarna i ett kval?

– Två av tre lag går upp, där vi vet att i så fall SSG och Karlskona blir motståndare, säger Friberg.

Oavsett hur det blir återstår en match i grundserien, Husqvarna borta på söndag. Om allt går som de hoppas får laget fira seriesegern då istället...

Målen i VIBK: 1–2: Emma Sjöqvist (Edith Edvardsson), 2–5: Elin Andersson (Edith Edvardsson), 3–6: Emma Sjöqvist (Elin Andersson), 4–6: Greta Koponen (Vilma Edgren), 5–7: Greta Koponen (Emelie Karlsson).

Greta Koponen testar skott.
Greta Koponen testar skott.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!