Fem mål av Emma Sjökvist när Vimmerby vann

Emma Sjökvist stod för ett målkalas när Vimmerby besegrade Jönköping/Hovslätt i division 2 Småland norra dam i innebandy med 8-2 (2-1, 3-1, 3-0).

Jönköping/Hovslätt förlorade mot Vimmerby IBK

Innebandy2024-03-15 22:03

Hela fem mål gjorde Emma Sjökvist, synnerligen viktigt för Vimmerbys trepoängare.

Vimmerby tog ledningen efter 8.30, genom Emma Sjökvist framspelad av Svea Backstad.

Jönköping/Hovslätt kvitterade till 1-1 efter 10.37, genom Ines Karlsson på pass av Vilma Blom.

Vimmerby tog ledningen på nytt efter 13.55, när Emma Sjökvist ännu en gång slog till på pass av Emmy Karlsson.

Vimmerby hade övertaget i andra perioden. Laget inledde målskyttet efter 1.12 genom Emma Sjökvist, och gick upp till 1-5 innan Jönköping/Hovslätt svarade.

Segern skrevs till slut till 2-6 för Vimmerby. Vimmerby fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 8-2. Målen i sista perioden gjordes av Emma Sjökvist och Tess Fridh.

Emma Sjökvist gjorde fem mål för Vimmerby och spelade fram till ett mål.

Jönköping/Hovslätt har en vinst och fyra förluster och 13-32 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Vimmerby har tre vinster och två förluster och 36-15 i målskillnad.

Resultaten i sista omgången betyder att Jönköping/Hovslätt slutar på sjunde plats i tabellen, och Vimmerby på femte plats.