Fem mål av Sjökvist – vann inte poängligan

Med fem mål och en assist bidrog Emma Sjökvist starkt till att Vimmerby IBK kunde avsluta serien med seger borta mot Jönköping/Hovslätt B med 8–2. Hennes 43 poäng totalt under säsongen räckte dock inte för att ta hem segern i poängligan.

Emma Sjökvist, VIBK dam

Emma Sjökvist, VIBK dam

Foto: Magnus Strömsten

Innebandy2024-03-16 10:18

10–0 hemma mot Jönköping/Hovslätt B i onsdags följdes upp av 8–2-vinst på bortaplan i fredags. Vimmerby IBK avslutade onekligen serien snyggt.

– Ja, det var skönt att få stänga säsongen på det viset. I onsdags var vi väldigt effektiva och gjorde sju av tio mål på direktskott. I fredagens match spelade motståndarna en utpräglad man-man och då fick Emma Sjökvist många lägen att utmana en mot en. Det passar henne perfekt, sa VIBK-tränaren Jonas Karlsson.

Totalt har Emma Sjökvist stått för 27 mål och 16 assist på 18 matchen den här säsongen. De 43 poängen var ytterst nära att räcka för att vinna poängligan i serien. Men i sista omgången gjorde Lisa Nilsson tre poäng för Westervik. Hon landade också på 43 poäng, men vann på 34 mål och 9 assist.

Hur ser du på din framtid som tränare för VIBK?

– Tanken är att jag ska fortsätta, men jag har inte hunnit prata med alla spelare än. Det som vi behöver lösa till kommande säsong är att vi får en lite större träningsgrupp och ett tillskott på ledarsidan vore också tacksamt.

Poäng VIBK i bortamatchen: Emma Sjökvist 5+1, Svea Backstad 1+1, Nelly Widéen 1+1, Tess Fridh 1+0, Isabella Levin 0+1, Emmy Karlsson 0+1, Ammelie Lennström 0+1.

Poäng, VIBK i hemmamatchen: Nelly Widéen 3+1, Wilma Edgren 2+1, Svea Backstad 2+1, Tess Fridh 1+1, Emma Sjökvist 1+1, Sofia Söderlund 1+0, Minea Snickars 0+2, Ammelie Lennström 0+1, Emmy Karlsson 0+1.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!