Sjukstuga inför nyckelmatchen: "Inte helt optimalt"

Inställd träning i måndags. Ytterligare spelare som insjuknade i tisdags. Uppladdningen inför fredagens match borta mot Väckelsång har långt ifrån varit den bästa för serieledande Vimmerby IBK. "Det är inte helt optimalt", säger VIBK-tränaren Alexander Pettersson.

Mattias Zeilon ser ut att missa matchen mot Väckelsång. Vimmerby IBK har haft flera spelare sjuka i veckan, men ser ut att få ihop ett slagkraftigt lag till fredagens match.

Mattias Zeilon ser ut att missa matchen mot Väckelsång. Vimmerby IBK har haft flera spelare sjuka i veckan, men ser ut att få ihop ett slagkraftigt lag till fredagens match.

Foto: Magnus Strömsten

Innebandy2023-12-14 12:00

Vimmerby spelar sin sista match inför juluppehållet mot Väckelsång borta på fredagen. Serieledarna har störts kraftigt av sjukdomar som härjat i spelartruppen under veckan.

– I måndags fick jag återbud från tolv spelare inför träningen så då valde jag att ställa in. De som var friska fick köra individuellt istället, säger Alexander Pettersson.

I tisdags var det ytterligare spelare som kände sig krassliga, men laget genomförde ändå en träning.

– Vi lånade in ett par juniorer och spelare från B-laget så vi blev 17 man totalt. Det senaste jag har hört är att de flesta känner sig piggare nu och räknar med att kunna träna torsdag kväll.

undefined
Alexander Pettersson, Vimmerby IBK

Är det någon spelare som definitivt inte är tillgänglig på fredag?

– Mattias Zeilon är ytterst tveksam. Han har varit rejält förkyld och får stå över. Däremot är Jesper Ahnfeldt fri från sin skada och kan stå igen på fredag.

I den elfte omgången möts flera av topplagen. KFUM Jönköping ställs mot Växjö U och Tenhult möter Hovmantorp.

Väckelsång har inte spelat på topp på sistone och halkat ned som sjua i tabellen. Pettersson varnar dock för dem.

– De är liksom många andra nykomlingar i serien starka hemma. 

Vad krävs för att ni ska vinna?

– Att vi åker ner och gör en sådan krigarinsats som vi gjorde mot Hovmantorp nyligen. Det är inte så noga hur det ser ut spelmässigt. Det gäller att vi gör jobbet.

Vimmerbys poängtopp

1) Jonatan Green 36 (17+19)

2) Mattias Zeilon 22 (10+15)

3) Elias Travtjenko 18 (12+6)

4) William Björngard 12 (9+3)

5) John Pettersson 12 (7+5)

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!