En poäng för RIF i topplagsmötet

Rimforsa IF åkte till Norrköping för en på förhand tuff bortamatch mot toppkonkurrenten i division 2, KFUM Norrköping. Tufft blev det också, och de förlorade med 9-8 efter förlängning.

Marcus Karlsson gjorde två assist för RIF mot KFUM Norrköping.

Innebandy2019-10-19 18:54

Självklart hade Rimforsa hoppats på seger inför matchen, men med facit i hand är de nog inte helt missnöjda med en poäng. Det kunde ha blivit noll istället.

KFUM Norrköping hittade gaspedalen direkt och gick snabbt upp till en tremålsledning.

– Det är lite för enkla mål. Sådana som inte sker i vanliga fall. Men i den här matchen studsade bollarna åt fel håll för vår del.

Men sedan knaprade sig Rimforsa in i matchen igen. De hämtade in underläget. Inte bara en gång. För de hamnade i underläge efter underläge, och lyckades hela tiden ta sig ikapp.

– Vi fick kämpa och slita hela matchen. Det kändes som att de gjorde mål enkelt, medan vi behövde slita ordentligt för våra. Vi var liksom lite efter hela matchen, berättar Hans Karlsson.

Med två minuter kvar av matchen stod det 8-6 till KFUM Norrköping. Men ännu en gång kom Rimforsa ifatt. Christoffer Hallberg kvitterade med 20 sekunder kvar.

I förlängningen var det hemmalaget som drog det längsta strået och avgjorde efter 3 minuter. RIF får nöja sig med en poäng.

– De är ett riktigt bra lag, men jag tycker att vi ska kunna vinna över dem. Det tycker väl alla tränare, haha. Nej men det var en sådan dag där vi inte hade turen på vår sida. Vi skapade många lägen som vi inte tog vara på och släppte in enkla mål. Med lite flyt hade vi kunnat vinna med tre, fyra mål istället. Men utifrån hur matchen blev får vi vara jättenöjda med en poäng, säger RIF-tränaren.

Målskyttar i RIF: Filip Cammerudh 3, Jonas Karlsson 2, Christoffer Hallberg 2, Arvid Borell.