VIBK-forwarden om beskedet: "Får väl börja pussla"

Borta, resten av säsongen. "Det är det som tagit mig hårdast", säger Elias Travtjenko efter att precis kommit hem från sjukhuset i Västervik där han fick beskedet att han drabbats av hjärtmuskelinflammation.

Elias Travtjenko kommer att få ta det lugnt hemma i soffan den närmaste tiden efter att ha drabbats av en hjärtmuskelinflammation.

Elias Travtjenko kommer att få ta det lugnt hemma i soffan den närmaste tiden efter att ha drabbats av en hjärtmuskelinflammation.

Foto: Magnus Strömsten

Innebandy2024-02-06 14:33

Beskedet innebär att 22-åringen måste ta det väldigt lugnt de närmaste månaderna. 

Det innebär också att Vimmerby IBK får klara sig utan en av sina bästa spelare. 

Hur mår du?

– Nämen, jag mår nästan som vanligt, men jag är väldigt trött. Enda botemedlet är att vila. Det finns inga mirakelkurer med mediciner och sånt. Det enda jag fått till mig är att jag ska ta ipren när jag har ont. 

Vad fick dig att söka läkarvård?

– Jag var sjuk för några veckor sedan och missade matchen mot Växjö. Efter det har det känts sådär på träningar och matcher. Jag har varit trött, men inte tänkt så mycket på det ändå. Sen blev det värre i söndags efter att jag spelade både i A-laget och B-laget i helgen. Jag var stel i vänsterarmen och i bröstmuskeln. Någonstans vill man ändå inte ringa till sjukhuset i första taget, men som tur är så gjorde jag det ändå i måndags. 

Sagt och gjort. På akuten i Västervik konstaterades snabbt att något var galet.

– Ja, det syntes på proverna och efter röntgen. Jag fick ligga över natt (i måndags) då de ville ha koll på mig och ha en lägesbild så att det går åt rätt håll. 

Och Elias fick bra besked angående just det:

– Det såg allt bättre ut och jag är precis hemkommen. På sjukan sa de till mig att det var bra att jag kom in i tid och att jag är så pass vältränad. Det gör att läkningen av hjärtat går snabbare. De sa också att om jag sköter mig så kommer jag inte att få några men av hjärtmuskelinflammationen i framtiden.

undefined
Elias Travtjenko har spelat färdigt för säsongen med VIBK.

Vad ska du göra nu då?

– Bara ta det lugnt. Jag är sjukskriven från jobbet och när jag är bättre får jag göra lite korta promenader. Jag får verkligen inte anstränga mig. Om någon månad ska jag sedan göra ett arbets-EKG på hjärtat. 

Hann du bli orolig innan du fick diagnosen?

– Jo, man får sig ju en tankeställare. Man vet aldrig. Men det tar på kroppen. Jag märkte det när syrran hämtade mig och vi skulle gå den korta promenaden på några hundra meter till bilen. Jag blev trött bara av det. 

Att spela innebandy och att träna överhuvudtaget är alltså bara att glömma för honom den närmaste tiden. Hur tacklar du det?

– Jag vet faktiskt inte. Det är jäkligt trist att missa resten av säsongen. Jag får väl pussla eller någonting, haha. Men jag vet inte om det är något för mig, med mitt humör...  

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!