Efterlängtad seger för Svala - bröt förlustsviten mot Virserum

Det har varit en tung period med fyra förluster i rad för Svala i division 4 Småland nordöstra herr i innebandy.

Innebandy2022-11-11 21:44

Men borta mot Virserum bröts den tuffa sviten. Det blev 2-6 (0-2, 0-2, 2-2) i matchen i Sparbankshallen.

- Vi har hela första period utan problem, många skott som inte sitter där dem ska tyvärr. I andra och tredje perioden går vi ner oss mycket men vinner en av dem iallafall. Men vi tar en välbehövlig seger, jag är stolt över grabbarnas insats, kommenterade Svalas tränare Ludwig Bjerkert.

Svala startade matchen bäst och ryckte åt sig ledningen med 0-2 genom mål av Jesper Blomqvist och Pontus Nilsson. Svala gjorde två snabba mål tidigt i andra perioden och gick från 0-2 till 0-4 genom mål av Thiago Larsson och Jesper Blomqvist. Virserum reducerade dock till 1-4 genom Richard Lundgren tidigt i tredje perioden och gav visst liv till matchen igen.

Svala ökade ledningen till 1-5 genom Joakim Blomberg efter 6.06.

Virserum gjorde 2-5 genom Robin Jardebrink efter 9.57.

Svala kunde dock avgöra till 2-6 med 08.57 kvar av matchen genom Pontus Nilsson.

Virserum har fem förluster på de senaste fem matcherna, medan Svala har en vinst och fyra förluster.

Svalas nya tabellposition är tionde plats, medan Virserum är på tolfte och sista plats.

Nästa motstånd för Virserum är Aneby SK. Svala tar sig an Bodafors hemma. Båda matcherna spelas fredag 18 november 19.30.