Vimmerby fick smaka på sin egen medicin

Efter tre raka segrar tog det stopp för Vimmerby IBK. Hemma mot Sävsjö fick de smaka på sin egen medicin och släppa in 6–5 med 43 sekunder kvar att spela. "Det gick emot oss den här gången", konstaterade VIBK-tränaren Alexander Pettersson.

Sävsjö gjorde 6-5 i slutminuten och satte stopp för VIBK:s segersvit.

Sävsjö gjorde 6-5 i slutminuten och satte stopp för VIBK:s segersvit.

Foto: Magnus Strömsten

Innebandy2022-12-09 21:52

Vimmerby fick en flygande start med tidiga mål av Elias Travtjenko och Sebastian Elmér. Sävsjö hann sedan reducera innan första perioden var över, vilket grämde tränaren.

– Vi körde över dem första tio minuterna och borde ha skaffat oss ett ännu större övertag då. Då hade det kunnat bli en helt annan match, sa han.

undefined
VIBK-jubel efter mål hemma mot Sävsjö.

En bit in i andra perioden gjorde Elias Travtjenko 3–1, men gästerna växte in i matchen allt mer och kom ikapp till 3–3. John Pettersson såg ändå till att VIBK ledde med 4–3 inför tredje.

– Sävsjö kliver på bättre i andra och det blir lite mer hawaiispel. Det gynnade inte oss.

I upptakten av tredje perioden kom 4–4 per omgående. Kevin Hultman gjorde sedan 5–4, men Sävsjö utjämnade igen. Sedan stod det och vägde mot slutet, men för en gångs skull lyckades inte VIBK avgöra. Istället kom ett individuellt misstag 43 sekunder från slutet som Sävsjö utnyttjade och gjorde 6–5 på.

– Vi släpper initiativet väl enkelt i tredje. Vi blir passiva med boll och stressar för mycket när vi väl får lägen för avslut.

undefined
Victor Wall gjorde tillfällig comeback i VIBK.

I VIBK gjorde Victor Wall oväntad comeback. Han kom in som back i slutet av matchen.

– Det är tänkt som en tillfällig comeback. Han ska vara med nästa vecka också bara. Lite för att spetsa till konkurrensen i truppen som är lite tunn i år. För min del får han spela hela säsongen om han vill.

Jesper Ahnfelt fick beröm för sin insats i mål.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!