Efter avhoppet: FinspÄng tackar ja till friplatsen

FinspÄngs IBK missade serieseger och avancemang uppÄt. Men laget fÄr ÀndÄ chansen att spela division 1, tack vare att Rimforsa IF dragit sig ur.

Magnus Bagge och hans FIBK tar chansen med spel i division 1 nÀr serievinnande Rimforsa tackade nej.

Magnus Bagge och hans FIBK tar chansen med spel i division 1 nÀr serievinnande Rimforsa tackade nej.

Foto: Fredrik Rosander

Innebandy2022-06-28 14:38

Rimforsa snuvade FinspĂ„ngs IBK pĂ„ serieseger efter en rysare i den sista omgĂ„ngen av "tvĂ„an" dĂ€r laget vann med 7–6 efter förlĂ€ngning i Arena Grosvad.

Men ettan tackade nej till spel – av ekonomiska skĂ€l.

Medan de övriga fem klubbarna i Östergötland hamnade i den mellersta ettan lottades Rimforsa till spel i den södra serien. Resorna till bland annat SkĂ„ne och Blekinge anses bli för kostsamma för klubben.

– NĂ€r vi fick se serieindelningen trodde vi inte att det var sant, sa Sebastian Claesson, senioransvarig i föreningens innebandysektion dĂ„.

SÄ istÀllet gick förfrÄgan till seriens tvÄa.

– Det blev en ekonomisk frĂ„ga, för styrelsen. Det Ă€r dels dyrare att spela i ettan, dessutom blir resorna betydligt lĂ€ngre i den södra serien sĂ„ den utökade kostnaden blir ett par hundra tusen kronor. Men nu har den sagt ja, riktigt roligt, sĂ€ger trĂ€naren Magnus Bagge som ska göra sin tredje sĂ€song i FinspĂ„ng IBK.

Han oroas inte över den sportsliga utmaningen.

– Vi har satt en tuff mĂ„lsĂ€ttning sedan tidigare, att vi ska vara redo för allsvenskt kval 2024. Truppen hĂ„ller och vi trĂ€nar som ett division 1-lag. Vi Ă€r förberedda för spel dĂ€r. Vi tappar ett par mĂ„nader i vĂ€rvningskarusellen och ser det som en bonus om vi kan fĂ„ in nĂ„gon erfaren kille, sĂ€ger Bagge. 

– Sedan Ă€r det förstĂ„s en nackdel att vi inte fĂ„r spela nĂ„gra derbyn. 

Rimforsa kommer istÀllet att stÀlla upp med ett herrlag i division 3 och ett i division 4.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!