Rimforsas meriterade poängkung är tillbaka

Han hade inte spelat match på 399 dagar. Med fem mål och två assist i sina två första matcher har inte Marcus Karlsson visat prov på någon större ringrost. "Jag behöver få upp flåset lite, men annars känns det bra", säger han.

Marcus Karlsson har gjort comeback och gör sin tredje match för säsongen när Rimforsa tar emot Linköping IBS ikväll.

Marcus Karlsson har gjort comeback och gör sin tredje match för säsongen när Rimforsa tar emot Linköping IBS ikväll.

Foto: Magnus Strömsten

Innebandy2021-12-02 19:00

Marcus Karlsson är fostrad i Rimforsa IF och visade tidigt talang på innebandyplanen. Han flyttade till Linköping och gick innebandygymnasiet och tog plats i stadens SSL-lag. Där var han med och tog laget till dubbla SM-finaler 2015 och 2016, men fick nöja sig med silver båda gångerna.

Hans stora intresse för fiske fick honom sedan att avbryta sin elitsatsning och flytta hem till moderklubben igen och spel i division II. Där har han stadigt bidragit med över 50 poäng varje säsong.

– Jag har fokuserat på tävlingsfisket på senare år så innebandyn har fått komma i andra hand, säger Marcus Karlsson som missade inledningen av årets innebandysäsong.

– Jag har haft problem med en knäskada. Efter en magnetröntgen av knät fick jag svaret att inget var trasigt utan mest slitet så har jag kört igång igen.

På sina två första matcher har han bidragit med fem mål och två assist.

– Det känns lite bättre för varje match och träning som jag gör, men det känns att jag behöver få upp flåset lite. Ju mer jag har spelat desto roligare är det. Det är ett skönt gäng och just den biten har jag saknat. Det var tydligen 399 dagar sedan jag spelade match senast när jag gjorde comeback.

På fredagen är Marcus med i laget som tar emot Linköping IBS hemma. Han bildar en giftig kedja med Tobias Claesson och Kim Karlsson.

– "Tobbe" och jag har spelat tillsammans länge och hittar varandra. Kim är också bra och kompletterar oss väl. Sedan har vi fått in vassa spelare som Adam Hjalmarsson och Jacob Sigfridsson i truppen också. Vi har ett riktigt bra lag för att vara i division två, säger Karlsson. 

– Det är inte lika mycket fiske på vintern så då har jag tid. I vår har jag lite fiskeresor planerade och sedan är det fokus på tävlingssäsongen på sensommar och höst.

Till fredagens match mot Linköping har Rimforsas innebandysektion valt att begränsa antalet åskådare till 100.

– Vi har satt den till följd av det nya kravet på vaccinationsbevis vid allmänna sammankomster som äger rum inomhus och samlar fler än 100 personer. Till seriefinalen hemma mot Finspång som avgörs den 17 december siktar vi på att ha löst det praktiska som krävs för att ta in mer publik, säger Sebastian Claesson i innebandysektionen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!