Rimforsa föll i tidiga seriefinalen

Snacka om dålig start. Underläge 6–1 efter första perioden blev för mycket för Rimforsa IF i den tidiga seriefinalen hemma mot Linköping AIS. "Vi gick fullt ut för det i tredje och gav det ett försök, men det blev för tufft", konstaterade RIF-tränaren Victor Sandborg efter förlusten med 10–5.

Marcus Karlsson gjorde två mål för Rimforsa.

Marcus Karlsson gjorde två mål för Rimforsa.

Foto: Magnus Strömsten

Innebandy2023-11-11 10:29

169 åskådare hade samlats i Hackelhallen på fredagskvällen för att beskåda seriefinalen. De fick se gästerna rivstarta och dra undan till 6–1. Dubbla reduceringar i andra perioden väckte nytt hopp för RIF, men i tredje var Linköpingslaget för starkt. De vann med klara 10–5 till slut och tog därmed över serieledningen i kraft av bättre målskillnad och med en match mindre spelad.

– Vi startar första perioden svagt vilket tyvärr speglar och avgör hela matchen. Inför andra perioden vaknar vi och tar över matchen. Vi går dit och vinner dueller på ett helt annat sätt, vi är bättre i spelet med boll och ger inte Linköping många chanser. I tredje perioden går vi för det fullt ut vilket resulterar i ett par baklängesmål. Vi tar med oss 30 minuter av denna matchen och ser framåt i kalendern, tyckte Rimforsas tränare Victor Sandborg efter matchen.

Positivt för RIF var att poängkungen Marcus Karlsson gjorde sin första match för säsongen och bidrog med två mål.

– Han kommer spela så mycket han hinner och har lust med.

Rimforsa tar sig an Åby i nästa match borta fredag 17 november.

Poäng RIF:

Eric Sääf 1+2, Marcus Karlsson 2+0, Jonas Karlsson 1+1, Kim Thörnqvist 1+0, Oscar Hellenberg 0+1, Niklas Sandborg 0+1.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!