Fina gesten som löste Claessons återkomst: "Blir rörd"

Suget och motivationen försvann. Då blev den bästa lösningen att återvända till moderklubben för Tobias Claesson. "Det blev möjligt tack vare att spelarna i Rimforsa samlade in pengar och löste övergångssumman som Bergs IK krävde. Det är jag oerhört tacksam för", säger en rörd Claesson.

Tobias Claesson är tillbaka i Rimforsa. Tack vare att lagkamraterna samlade ihop pengarna till hans övergångssumma.

Tobias Claesson är tillbaka i Rimforsa. Tack vare att lagkamraterna samlade ihop pengarna till hans övergångssumma.

Foto: Magnus Strömsten

Innebandy2023-11-16 16:17

27-åringen har hunnit göra 11 säsonger med Rimforsas A-lag sedan debuten 2010/2011. På de 170 matcher som han spelat för representationslaget under den tiden har han gjort 533 poäng. Eller 3,13 i snitt per match. Som bäst har han noterats för 87 poäng på en säsong.

Inför fjolårets säsong valde han att lämna moderklubben för spel i Bergs IK i division 1. Där fortsatte poängsuccén med 51 mål och 11 assist på 27 matcher inklusive kval till allsvenskan.

Den här säsongen har Bergs IK sju vinster på åtta matcher och laget toppar serien. Claesson har stått för sex mål och tre assist. Trots det har han nu bestämt sig för att byta klubb.

Hur kommer det sig?

– Jag kände ganska tidigt på säsongen att suget och motivationen inte var lika stort. För att hitta glädjen med innebandyn igen ville jag hem till Rimforsa. Jag har tränat med laget i ett par veckor nu och det kändes precis lika roligt som när jag lämnade. Sammanhållningen i laget är väldigt speciell och vi har så kul tillsammans.

Innan övergången kunde bli verklighet fanns dock ett par problem att lösa i och med att Claesson hade kontrakt med Bergs IK. 

– Jag fick full förståelse från tränarstaben i Bergs IK. De insåg tidigt att jag inte skulle tillföra så mycket i ett lag som siktar mot toppen när min motivation inte var på topp för det. Sedan fick jag lösa ut mitt personliga kontrakt från klubben, men det verkliga problemet uppstod när klubben ville ha en övergångssumma av min nya klubb. Jag visste sedan tidigare att Rimforsa IF har som policy att inte syssla med övergångssummor.

Då klev spelarna i Rimforsas lag fram och visade hur mycket de ville ha Claesson tillbaka till laget.

– Det känns helt otroligt. De startade en insamling i laget och fick ihop summan som behövdes för att lösa övergången. Jag höll ett tacktal till grabbarna efter träningen tidigare i veckan. Det var en oerhört fin gest av dem och jag blir rörd när jag tänker på det.

Enligt uppgifter till Sporten rörde sig det om en summa kring 10 000 kronor.

Claesson är därmed tillbaka i den svartvita dressen när RIF möter Åby U borta i helgen. Han vill inte sätta för stor press på sig själv.

– Det kan ta en stund för mig att anpassa mig till ett nytt spel med nya medspelare, men visst hoppas jag kunna vara med och bidra.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!