Dråpslaget – föll i slutminuten! • "Är jättebesviken"

Är det kört nu? Har KFUM Jönköping avgjort serien? Nä, såklart inte. Men visst, nu har de ryckt i serietoppen efter den dramatiska vinsten i seriefinalen (8–7) mot Vimmerby. "Vi får hoppas att de tappar en del poäng, men jag har svårt att tro det", säger Alexander Pettersson efter den tunga förlusten.

Elias Travtjenko satte 7-7 i slutet, men det räckte ändå inte till poäng.

Elias Travtjenko satte 7-7 i slutet, men det räckte ändå inte till poäng.

Foto: Torbjörn Allvin

Innebandy2024-01-26 23:24

Det var en samlad VIBK-tränare vi pratade med efteråt. 

Han satt lugnt och stilla på sargkanten och försökte ta in vad som precis hade hänt. 

Den första analysen kom snabbt:

– Det här är seriens överlägset två bästa lag. Jag tycker vi gör en väldigt bra match över 60 minuter och jag kan egentligen inte klaga på någonting. 

Förutom en sak då, förstås. Jönköping vann efter att ha avgjort (7–8) i slutminuten. 

Snacka om tung och jobbig förlust. 

Hur går dina tankar nu?

– Jag är tom och det är klart att det är många känslor. Men samtidigt...det är en lång säsong och åtta matcher kvar att spela. 

VIBK fick verkligen kämpa i uppförsbacke i den här seriefinalen. Gång på gång lyckades de komma tillbaka och när Elias Travtjenko kvitterade till 7–7 i slutet, trodde nog de flesta att Vimmerby ändå bärgat åtminstone en poäng. 

Men icke. 

Blott 38 sekunder före slutsignalen satte Carl Lindblad segermålet för KFUM.

undefined
Jönköping vann en tät seriefinal.

Vad hände?

– De fick till en frislagsvariant. Möjligtvis att vi blev lite låga, men det är sånt som händer. Men visst, vi ska kunna täppa till där och såklart är jag jättebesviken just nu. Jag tycker att vi förtjänar poäng i den här matchen. 

På många sätt blev det här ett toppmöte helt i publikens smak, tja...förutom slutresultatet då i mångas ögon. Matchen var välspelad med hög intensitet och starka känslor. Det var dramatiskt hela vägen och det bjöds på många vackra mål. 

Och som sagt, Vimmerby visade stark moral då de kom tillbaka flera gånger om. Trots det blev de poänglösa. 

Hemmalagets John Pettersson var en av matchens bästa. Han var som precis alla andra i VIBK mycket besviken. 

– Det där målet (7–8) kom ju från ingenstans. Sen förstår jag inte hur domarna kan döma bort mitt mål (vid ställningen 1–3)? Jag kan ju inte bara försvinna och jag är först in i situationen. De sa att jag sparkade till deras målvakt innan bollen gick i mål, men nä...jag förstår det bara inte, säger han och suckar. 

För VIBK lär det ta ett tag att smälta den här förlusten, men det får inte ta för lång tid. 

– Nä, det tar nog ett tag glömma det här, men vi har derby (Västervik) redan på tisdag och vi måste upp på "hästen" direkt, sa Alexander Pettersson innan han traskade in i omklädningsrummet. 

VIBK–KFUM: 7–8

Poängen i VIBK: Jonatan Green 3+0, Mattias Zeilon 2+0, Elias Travtjenko 2+0, John Pettersson 0+1, Nils Danielsson 0+1, Thim Isaksson 0+1, Victor Wall 0+1, Hampus Carlsson 0+1 Elliot Kronstrand 0+1.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!