Dramatiskt avgörande i Vimmerbys åttondelsfinal

Gruppseger och åttondelsfinal. Mer än så blev det inte för Vimmerby IBK i årets cupturnering i Göteborg. "Klart vi ville gå längre, men vi är ändå nöjda med prestationen", säger assisterande tränaren Alexander Pettersson.

Vimmerby åkte snöpligt ut efter straffavgörande mot CL98 i åttondelsfinalen i cupen Björnslaget i Göteborg.

Vimmerby åkte snöpligt ut efter straffavgörande mot CL98 i åttondelsfinalen i cupen Björnslaget i Göteborg.

Foto: Magnus Strömsten

Innebandy2020-09-06 12:27

Förra året var VIBK på allvar med och utmanade om slutsegern i turneringen, då de föll mot Tunet i semi. I år stannande det vid en åttondelsfinal, mot kommande seriekonkurrenterna CL98 från Kalmar. 

Ett snöpligt uttåg efter straffdramatik blev Vimmerbys öde. Efter storsegrar mot Utby (14–1) och Bergum (11–0) blev det oavgjort (2–2) i den sista gruppspelsmatchen mot Alingsås i lördags. Gruppvinsten innebar att VIBK mötte CL98 söndag förmiddag. Som väntat blev det en jämn och tät match, som det så ofta brukar bli lagen spelar mot varandra i seriesammanhang. Det blev målsnålt och 1–1 efter full tid. 

– Vi gör vår klart bästa match i turneringen. Som vanligt när vi möts så var det grinigt och tuffa tag. Det har blivit en rivalitet mellan oss, säger Alexander Pettersson. 

Vimmerbys kvitteringsmål av Jonatan Green gjorde att matchen gick till straffavgörande. Och det blev långt...

– CL har många duktiga straffskyttar i sitt lag, där flera av dem "zorrar". Det var bra av oss att hålla jämna steg med dem och vi hade också chansen att avgöra, men då missade vi den straffen. 

I den åttonde straffomgången kom avgörandet. Nu är cupäventyret över och Pettersson summerar några härliga och bra dagar i Göteborg. 

– Huvudsyftet med resan var att vi skulle svetsa samman gruppen ännu mer och det lyckades vi med. Det har varit bra på alla sätt. 

Målvakten Linus Olsson får extra beröm för sina insatser i cupen. För VIBK väntar närmast dubbla matcher i helgen, mot Forserum (nykomling i division två) och Åby (Allsvenskan).

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!