Rimforsa vände och vann på övertid: "Mycket kamp"

Rimforsa IF mötte Söderköping på bortaplan under onsdagskvällen. Det blev en spännande historia, där RIF vann på övertid med 7–6. "Klart man får vara nöjd", säger RIF-tränaren Viktor Sandborg.

Kim Thörnqvist avgjorde på övertid för Rimforsa IF.

Kim Thörnqvist avgjorde på övertid för Rimforsa IF.

Foto: Magnus Strömsten

Innebandy2024-02-01 16:30

Efter första perioden var ställningen 2–2 och efter den andra hade Söderköping ledningen med 4–3. 

Söderköping var klart starkast i den sista akten inledningsvis och ryckte iväg till 6–3. Då hittade Rimforsa IF ny kraft. Efter mål av Simon Sverre, Tobias Claesson och Eric Sääf var det utjämnat.

Matchen gick sen till förlängning. RIF-spelaren Kim Thörnqvist hittade nätet och hans 7–6-mål blev avgörande. Viktor Sandborg, tränare i RIF:

– Söderköping spelar defensivt och drar ned på tempot. De skickar en del långbollar och det leder till mycket kamp på planen. Överlag är det dem matcherna vi haft svårt för den här säsongen. Vi släpper in många billiga mål. 

Trots segern var Söderköping stundtals det laget som verkade vilja det mest. 

– Vi ligger rätt bra och gör som vi vill i defensiven. Men i 50-50-situationerna är de hetare och får med sig bollen. Vi pratar om att vinna duellerna och att höja tempot, men det sker först efter att det står 6–3 till dem, säger Viktor Sandborg. 

– Så som matchen utspelar sig är det klart att man får vara nöjd, det kunde blivit noll. Sen har vi heller ingen tydlig vision om att vinna serien eller så. Vi vill göra det så bra det går, vad det räcker till får vi se.

RIF är en poäng bakom serieledarna Solfjäderstaden, med två matcher fler spelade.

Poäng, RIF: Tobias Claesson 2+1, Eric Sääf 2+1, Simon Sverre 2+0, Marcus Karlsson 0+2, Kim Thörnqvist 1+0, Petter Melkersson 0+1, Jonas Karlsson 0+1, Victor Juslin 0+1.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!