Slutet på en lång och framgångsrik era för Wall i VIBK

Efter 15 säsonger i Vimmerby IBK:s A-lag och över 550 poäng på nästan 300 matcher tackar Victor Wall för sig. "Tiden räcker inte till längre", säger 31-åringen som gav sitt slutgiltiga besked nyligen.

Victor Wall och Jonatan Green har bildat ett framgångsrikt radarpar i Vimmerby IBK genom åren. Den här säsongen får klubben klara sig utan båda spelarna för första gången på länge.

Victor Wall och Jonatan Green har bildat ett framgångsrikt radarpar i Vimmerby IBK genom åren. Den här säsongen får klubben klara sig utan båda spelarna för första gången på länge.

Foto: Magnus Strömsten

Innebandy2022-09-13 20:30

555 poäng fördelat på 271 mål och 295 assist på 298 seriematcher i Vimmerby IBK:s A-lag. En lång och framgångsrik era i Vimmerby IBK är över för Victor Wall. 

Han berättar att funderingarna på att lägga av har funnits en längre tid, men först nu kom det slutgiltiga beskedet.

– Jag sa redan inför den gångna säsongen att det skulle bli min sista. Jag har ändå haft en dialog kontinuerligt med ledningen i VIBK under sommaren, men signalen från min sida har hela tiden varit att det är över. Jag har väntat med att ge ett slutgiltigt besked för att se om suget skulle komma tillbaka, men nu har jag bestämt mig.

Beslutet grundar sig i att tiden inte räcker till för en satsning på innebandy längre.

– Familjen måste gå före. Vi har två barn och en hund nu och dessutom studerar sambon på kvällstid.

undefined
Victor Wall började karriären som back i Vimmerby IBK.

När 31-åringen summerar karriären så förstår man att innebandyn varit en stor och viktig del av livet.

– Det är nästan 25 år sedan jag började spela. Jag började träna lite med A-laget redan som 13-åring och gjorde debut som 15-åring.

Från början spelade han back, men det var först när han tog klivet upp som center som han blommade ut och satte ett djupt avtryck i laget. Sedan dess har han varit en del av flera giftiga formationer.

– Genombrottet kom nog när jag började spela center mellan Christian Streipel och Martin Jagbrant. Sedan utvecklades det ännu en nivå när jag fick sällskap av Jonatan Green och Kim Karlsson. 

2014/2015 hade Wall sin rekordsäsong sett till poäng. 37 mål och 32 assist på 22 matcher gav hela 69 poäng.

undefined
Victor Wall jublar ikapp med Albin Alfonsson som bildade en stark kedja tillsammans med Jonatan Green säsongen 2019/2020 när klubben tog steget upp i division ett.

Höjdpunkten på karriären var ändå säsong 2019/2020 då laget efter många års kämpande lyckades vinna serien och ta steget upp i ettan.

– Då hade jag och Green sällskap av Albin Alfonsson. Det är en formation som jag gärna hade spelat vidare med. Nu kom istället pandemiåren med den avbrutna säsongen 2020/2021 och sedan hade vi en för tunn trupp för att kunna hävda oss i ettan förra året helt enkelt.

Nu står Vimmerby IBK inför en säsong i division två där man får klara sig utan såväl Jonatan Green som Victor Wall och Patrik "Bobby" Karlsson.

– Det var hög tid för Green att prova på spel i en annan klubb. Men jag har sagt till honom att skulle han komma tillbaka till VIBK i framtiden får han höra av sig.

Se där. Dörren är kanske inte helt stängd ändå.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!