Derbyt i innebandyfyran blir av

Många lokala lag har fått sina matcher inställda den här veckan. Fredagens derby i innebandyfyran mellan Vimmerby B och HM IS blir i alla fall av.

Robert Karlsson är spelande tränare för HM IS.

Robert Karlsson är spelande tränare för HM IS.

Foto: Torbjörn Allvin

Innebandy2022-01-13 20:30

För den som vill se en match på plats i helgen har utbudet minskat drastiskt den senaste veckan. Covidutbrott i trupperna har gjort att matcher skjutits fram för lokala lag i flera idrotter. Den enda matchen som ser ut att bli av på fredagen i Vimmerby kommun är derbyt i innebandyfyran. VIBK B tar emot Hjältevad/Mariannelund. Spelande tränare i HM IS är Robert Karlsson och han säger så här om beslutet att genomföra matchen:

– Visst har det funnits en diskussion om att ställa in i förebyggande syfte. Samtidigt hade det känts lite konstigt att göra det så länge båda lagen har friska spelare. Jag hoppas bara att smittspridningen avtar så att det inte går så långt som förra säsongen då seriespelet avbröts och ställdes in, säger han.

HM IS saknar två tunga pjäser till fredagens match.

– Jimmy Risberg har varit borta två veckor på grund av sjukdom. Dessutom är Emil Sjökvist borta. Han har känning i både ryggen och baksida lår och lär bli borta ett par veckor till.

VIBK B:s lagledare Joakim Travtjenko har också ett par avbräck att rapportera inför matchen. 

– Varken Johan "Lill-JC" Carlsson eller Viktor Nilsson är tillgängliga, men jag tror ändå att vi kan få ihop till ett slagkraftigt lag. Det kan gå åt när det är derbymatch som väntar, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!